Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

DEHN: Křížové svorky s vratovým šroubem


Document Actions
DEHN: Křížové svorky s vratovým šroubem
Snadnější montáž křížové svorky? Firma DEHN + SÖHNE přichází s křížovou svorkou s vratovým šroubem, při jejíž montáži už není třeba mít v ruce druhý klíč. Jak svorka vypadá a v jakých se vyrábí provedeních? Jaké má rozměry a jaké materiály se používají pro její výrobu? Jaké třídy je svorka a podle jakých norem byla testována? Odpovědi na otázky a další informace o nové křížové svorce s usnadněnou montáží se dozvíte v tomto článku.
Jan Hájek, ze dne: 22.09.2014


Křížové svorky pro montáž do země pro zemnič nebo na nadzemní část jímací soustavy zná již každý. Kdokoliv s nimi pracoval, ví, že ty čtyřšroubové mají obtížnější montáž než ty dvoušroubové. Nepříjemnou nezbytností pro dobré utažení svorky bylo dříve i to, že poté co se povedlo najít ve štěrku výkopu upadlé matky, bylo potřeba mít v obou rukách klíče.
 
Montáž klasické křížové svorky

  
Pro větší náhled kliknout!

Nyní firma DEHN + SÖHNE přichází se svorkou, která montáž usnadní a druhý klíč v ruce už nebude potřeba.

Rozměry křížové svorky


Nové křížové svorky s vratovými šrouby jsou univerzální a mohou spojovat jak dva dráty s vnějším průměrem 8 – 10mm, dva pásky šířky 30mm, ale i jejich kombinace.  Svorka se vyrábí buď s mezidestičkou nebo bez ní. Každá varianta je pak k dispozici v pozinkovaném nebo nerezovém provedení. Nerezová ocel je v kvalitě V4A, a tak odpadá starost s kontrolou a je jedno, jestli je použita nad zemí nebo v zemi.
 
Svrorka bez mezidestičky               Svorka s mezidestičkou

  
Pro větší náhled kliknout!

Odolnost na bleskový proud H!
Všechna provedení svorek byla otestována dle ČSN EN 50 164-1 (ČSN EN 62 561-1 Součásti systému ochrany před bleskem (LPSC) - Část 1: Požadavky na spojovací součásti) a jejich spoje jsou schopné vést bleskový proud 100kA, tedy jsou třídy H.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o aktuální papírový katalog
produktů DEHN+SÖHNE zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933