Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Svazy, cechy, živnostenstva

Olomoucká tradice

  • 10.11.2004
Olomoucká tradice
Olomouc měla vždy velmi zajímavé elektrotechnické akce. Jednou z nich je bezesporu konference elektrotechniků, která byla již devatenáctá v pořadí.

MSV - Unie elektrotechniků ČR

  • 28.09.2004
MSV - Unie elektrotechniků ČR
Historicky první společná expozice Unie elektrotechniků ČR byla právě při konání MSV 2004 v Brně. K této příležitosti byl vydán speciální sborník, který se rozdával zájemcům o "společný tah na branku"....

Pozvánka E.Unie do pavilonu Z

  • 8.09.2004
Pozvánka E.Unie do pavilonu Z
Unie Elektrotechniků České republiky a Sekce Elektrotechniků HK ČR zve všechny elektrotechniky k návštěvě expozice na 46 MSV v Brně.

Kam míří slovenský cech elektrotechniků?

  • 6.05.2004
Kam míří slovenský cech elektrotechniků?
Podívejme se na strukturu úkolů elektrotechnického cechu na Slovensku..... Střetnout se s některými představiteli sousedních elektrotechniků jsme měli možnost při konání brněnského veletrhu ELEKTRO při Stavebních veletrzích.

Cech elektrotechnikov Slovenska oslavuje

  • 19.04.2004
Cech elektrotechnikov Slovenska oslavuje
Cech elektrotechnikov Slovenska oslavuje v týchto dňoch tretí rok svojej existencie. Načo byť členom cechu a aké výhody z toho pre mňa plynú?! Toto je najčastejšia otázka živnostníkov a podnikateľov, keď sa hovorí o členstve v cechu. Netýka sa to len Cechu elektrotechnikov Slovenska, ale každého cechu alebo odborného spoločenstva....

Jarní seminář elektro 2004 v Břeclavi

  • 7.04.2004
Jarní seminář elektro 2004 v Břeclavi
Pro všechny elektrotechniky, soukromé podnikatele, projektanty, revizní techniky a další zájemce zajišťuje rada elektrotechnického cechu Břeclav "Jarní seminář elektro 2004!.

Unie elektrotechniků ČR již naplno!

  • 24.03.2004
Unie elektrotechniků ČR již naplno!
Od 16. března je v HK ČR po boku Elektrotechnického Svazu Českého druhé živnostenské společenstvo! Unie Elektrotechniků zastřešuje živnostenské cechy osmi krajů. Ovšem ne všichni se přidali! Někdo si jde svou cestou, jiný cestou úplně jinou......

Z historie brněnské SejM

  • 24.03.2004
Z historie brněnské SejM
Prvopočátek elektrotechnického povstání.... Jak to všechno začalo? Pokusím se s odstupem času krátce shrnout některé základní body v úsečce existence Sekce elektrotechniků jižní Moravy.

SET, jarní informační pramen 2004

  • 22.03.2004
SET, jarní informační pramen 2004
XXVIII. konference elektrotechniků. Největší odborná událost pro elektrotechniky z Olomouce a blízkého okolí. Kdo a o čem letos přednášel? Stručný záznam s možnosti poslechů úryvku, informujte se zde.....

Odstraňujte rizika! Ne závady!

  • 12.03.2004
Odstraňujte rizika! Ne závady!
Paragraf §273 ZP uvádí, že právními a ostatními předpisy jsou i technické normy! IBP poradí zdarma! Proč si nechat pro klid duše vypracovat revizní zprávu? Seznamte se se záznamem užitečné přednášky cechovního dne ECDV!

SET Olomouc "Konference elektrotechniků" 10. března 2004!

  • 28.02.2004
SET Olomouc "Konference elektrotechniků" 10. března 2004!
Nezapomeňte se přihlásit! Populární olomoucká konference v Sidii. Určeno pro revizní techniky, projektanty, podnikatele a pracovníky v oboru elektro. Máme zde pro vás připravenu on-line objednávku účasti.

ECDV pořádá již 4. cechovní den

  • 19.02.2004
ECDV pořádá již 4. cechovní den
Rada elektrotechnického cechu Drahanská vrchovina oznamuje konání již v pořadí čtvrtého cechovního dne. Tentokrát ovšem se změnou místa konání.....

Střípky z prvního zasedání Sejm 2004

  • 6.02.2004
Střípky z prvního zasedání Sejm 2004
První schůzka SejM trvala více než dvě hodiny.  Tradičně v prostorách brněnské OHK se sešli členové užší pracovní skupiny.....Oč šlo?

XI. valná hromada plzeňského cechu

  • 29.01.2004
XI. valná hromada plzeňského cechu
XI. Valná hromada elektrotechnického cechu plzeňského regionu konaná dne 25. ledna 2004. Které osobnosti přijaly a přijely z nemalé dálky? Seznamte se s činností jednoho z nejlépe fungujících cechů v Česku!

Kdo to bude zaučenec elektro?

  • 6.01.2004
Kdo to bude zaučenec elektro?
ČR bývalá elektrotechnická velmoc bude dnes místo odborníků plodit pouze pomocné dělníky elektro! Samozřejmě, že to není rozhodnutí vlády, politické strany, nebo jiného subjektu. Má to zřejmě na svědomí "neviditelná ruka trhu".
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933