Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Účinky elektrických proudů na člověka


Document Actions
Účinky elektrických proudů na člověka
Opravdu znáte účinky elektrického proudu na lidské tělo? Michal Kříž měl na toto téma zajímavou přednášku. Co v ní zaznělo? Technická specifikace IEC/TS 604 79-1. Účinky proudu na člověka. Zasažení srdce v jeho zranitelné fázi. Zasažení elektrickým proudem mezi nohama. Rozdíl mezi impedancemi lidského těla. Účinky proudu na lidský organismus. Doby odpojení v sítích TN, TT a IT. Zajímavá přednáška nejen pro profíky pracující pod napětím, ale také i pro neznalé spotřebitele.
Michal Kříž, Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.03.2014
reklama


V tomto videozáznamu popisuje Michal Kříž účinky elektrického proudu na člověka. Zajímavá přednáška nejen pro profíky pracující pod napětím, ale také i pro neznalé spotřebitele.

 

 

 

Tato přednáška byla součástí Celostátního setkání elektrotechniků v Brně. Budoucí přednášky tohoto typu hledejte na stránkách L.P. Elektro (zde).

 

 

Už tedy víte co se děje ve vašem těle
při průchodu elektrického proudu?

DISKUTUJTE S NÁMI V DISKUSI NÍŽE
pokud máte vlastní zkušenost!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933