Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

PŠIS: Vypracované otázky ke zkouškám revizních techniků


Document Actions
PŠIS: Vypracované otázky ke zkouškám revizních techniků
Připravujete se na zkoušky? Čeká vás opakované přezkoušení? Naučte se testové otázky! Pomocí CD ROM ELEKTRO se na ně připravíte kvalitně a rychle. ... poprvé také k dispozici i novinka – testovací program! Tento program je navržen tak, aby věrně simuloval průběh písemné části zkoušky ... Více informací zde …..
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.08.2009


Kdo chce vykonávat činnost revizního technika, musí nejprve úspěšně složit zkoušky u komise ITI a získat tak osvědčení. Toto osvědčení platí 5 roků a pak je nutno zkoušku opakovat.

Každá zkouška začíná písemnou částí, ve které jsou testové otázky. Pokud se chcete rychle a kvalitně připravit na tuto písemnou část zkoušky, můžete použít nejnovější verzi CD ROM ELEKTRO. Na něm jsou zpracovány současné otázky (pro kategorie E2/A, E3/A a E4/A), včetně otázek z „nových hromosvodů“. Ke každé otázce jsou vždy uvedeny i tři nabízené odpovědi. Správná odpověď je označena a je k ní připojeno podrobné vysvětlení, proč právě tato odpověď je správná. Vysvětlení vždy vycházejí z platných norem, zákonů a vyhlášek.

Na této verzi CD ROM ELEKTRO (verze č. 22) je poprvé také k dispozici i novinka – testovací program! Tento program je navržen tak, aby věrně simuloval průběh písemné části zkoušky. Z každé oblasti otázek vám program po spuštění náhodně vybere 15 otázek a ke každé připraví 3 odpovědi. Pak zamíchá pořadí otázek i odpovědí a zobrazí vám první otázku. Vyberete tu odpověď, o které se domníváte, že je správná a pomocí myši jí označíte. Pak přejdete na další otázku. Po dokončení poslední otázky vám program test vyhodnotí podle stejných pravidel, jako používá ITI. Pokud máte v testu 0 až 3 chyby, tak jste VYHOVĚL. Pokud máte 4 chyby a více tak jste NEVYHOVĚL. Průběh celého testu si můžete zobrazit a vytisknout, a to včetně vašich odpovědí a správného řešení.

Tak se můžete snadno doma připravovat ke zkoušce v čase, který vám nejlépe vyhovuje!

Vypracované otázky ke zkouškám RT jsou však pouze jednou z mnoha částí CD ROM ELEKTRO. Kromě vypracovaných otázek na něm také mimo jiné naleznete i potřebné formuláře pro revize, včetně vzorových revizí.
Zároveň na tomto CD dostáváte i stručné výtahy z nejčastěji používaných elektrotechnických norem a aktuální úplné znění souvisejících zákonů a vyhlášek.

Pro rychlé nalezení požadovaných informací lze použít plně české fulltextové vyhledávání.
Na CD ROM ELEKTRO jsou také otázky pro zkoušky podle vyhl. č. 50/1978 Sb. pro §5 až §8, včetně formulářů potřebných k vystavení osvědčení.

Bližší informace a prodej: Ing. Jiří Váňa, PŠIS Nymburk, www.elektro-shop.cz, tel.: 325 512 771


CD-ROM Elektro verze 22 + české fulltextové vyhledávání!

! NEJNOVĚJŠÍ VERZE !

Usnadní práci všem elektromontérům, projektantům, revizním technikům, odborným školám a také všem, kteří se k výkonu této profese teprve připravují. Na CD-ROMu najdete informace o více jak 2220 ks nejčastěji používaných norem elektro. Zde je uveden jejich seznam ve formátu *.doc. Informace o normách jsme pro Vás připravili tak, aby vystihovaly údaje o vydání norem, o náhradě starších norem a aby stručně shrnuly obsah norem. Pokud spolu některé informace úzce souvisí, lze mezi nimi přepínat pomocí hypertextových odkazů.

Kromě informací o platných i nových normách jsou na CD-ROMu uvedeny:

  • - "pomůcky" (přehled stupňů krytí, určení vnějších vlivů, lhůty revizí, značení vodičů, spínačů, svítidel atd. ochranná pásma v energetice ...);
  • - zákony, vyhlášky, nařízení vlády v plném znění vše z oboru elektro, bezpečnosti práce i podnikání a nově přehledný seznam zákonů;
  • - zpracované otázky pro zkoušky RT s vysvětlením odpovědí (jsou zde již uvedeny otázky z "nových hromosvodů") + nový program testů, který simuluje zkoušky na ITI a přepracován soubor otázek a testů pro zkoušky elektrotechniků z vyhlášky č. 50/1978 Sb. §5, §6, §7, §8 a §10.
  • - nejnovější text některých otázek je uveden v opravence, kterou si můžete vytisknout ze stránek PŠIS.
  • - formuláře, vzorové revizní zprávy (VZOR revize systému ochrany před bleskem LPS, VZOR zprávy o revizi elektrické instalace);
  • - průvodce normou ČSN 33 1610 i ČSN 33 1600, demoverze programů pro zpracování revizí;
  • - adresy na ÚNMZ, ITI, OIP, ČKAIT, atd...

Veškeré informace je možné velice snadno vyhledávat a následně i tisknout.
Cena: 4.400,- Kč (bez 19% DPH)
Toto CD ROM je každého půl roku aktualizováno.

Toto CD lze také objednat u autora expresně níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

PŠIS Nymburk s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933