Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků


Document Actions
Příručka pro zkoušky vedoucích elektrotechniků
... všeobecná část. Druhé aktualizované vydání. Další velmi dobrý zdroj informací k základnímu přehledu, který by měl mít každý pracovník v elektrotechnice. Nikoliv pouze vedoucí pracovníci, ale i jejich podřízení by měli znát pravidla hry! Vždyť jde o zdraví, život a koneckonců i o ty peníze, že?
Igor Nováček, ze dne: 6.08.2012


Kde jsou ty doby, kdy elektrotechnické závody chrlily stovky elektrotechniků ročně, kteří i přes svou pozici běžného montéra se po nocích učili na svůj vyšší paragraf. Ta doba je jednou pro vždy pryč. Nyní se vzdělávají pouze vedoucí, kteří jsou odpovědní za práci jiných.


Pro větší náhled kliknout!

IN-EL, největší vydavatelství elektrotechnické literatury pro Česko a Slovensko vydává druhé vydání publikace vhodné právě pro parťáky, šéfmontéry, vedoucí staveb. Vedoucí pracovník, i přes to, že jde o elektrotechnického odborníka, musí mít základní manažerské dovednosti ale i pracovně právních znalostí.
Víte, že je zaměstnanec oprávněn odmítnout výkon práce, pokud prokazatelně ohrožuje život nebo zdraví? A odůvodněné odmítnutí není možné posuzovat jako nesplnění povinnosti zaměstnance.

Vedoucí pracovník má opravdu co studovat. Ovšem tuto knihu lze ze stejných důvodů doporučit i zaměstnancům, kteří chtějí znát pravidla, podle kterých pracuje.


Pro větší náhled kliknout!

Někdy mne překvapuje množství pracovníků v elektrotechnice, kteří "kdysi" něco vystudovali nebo se vyučili a tím to pro ně skončilo. Skutečnost, že se normy prakticky mění neustále, tato skupina odborníků vůbec neuvažuje a zůstává v hluboké minulosti. U spotřebitele pak argumentují, že jsou v oboru vzdělaní a fakt, že neznají aktuální informace, jednoduše zametají pod koberec.
Často se apeluje na existenci revizních techniků, kteří mají i po těchto pracovnících následnou kontrolní činnost. Ovšem toto není důvod k neznalostem.

Další důvod k nastudování této knihy každým elektrotechnikem na úkor sledování svého oblíbeného televizního pořadu.


Pro větší náhled kliknout!

Problematiku neproškolovaných pracovníků v elektrotechnice zhoršují některá občanská sdružení, která berou vzdělávání "do svých rukou" a často pod záštitou spřátelené vyšší moci. Byl jsem u dvou "lidových" přezkoušení a v obou případech mohl přezkušovaný, školit svého zasloužilého přezkušujícího.
Z toho plyne tento závěr. Hledejte relevantní zdroje informací sami. Nespoléhejte se na pamětníky ve své blízkosti!

Tuto knihu považuji za jednu skvělou příležitost. Jen se donutit ke studiu ...

Autoři: Jiří Hemerka, Michal Kříž
Formát A5, 135 stran, 3 obrázky, 3 tabulky, 1 příloha
Cena: 182,40 Kč plus dobírka

TUTO KNIHU LZE EXPRESNĚ OBJEDNAT
přímo u vydavatele
níže uvedenou objednávkou!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 18)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Ve světě elektrotechniky, kde aktualizace informací a praktických znalostí jsou klíčové pro bezpečnost a efektivitu práce, přichází kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" jako praktický a důležitý zdroj pro profesionály i studenty. Tato příručka, uznávaná zkušenými elektrikáři pro svou ucelenost, aktualizaci a přístupnost, nabízí více než 20 pomůcek a je pravidelně aktualizována v souladu s nejnovějšími normami. S přidáním nových pomůcek a aktualizovaných informací, se kniha stává ještě cennějším průvodcem v praktickém světě elektrotechniky. Krátké pozastavení nad touto publikací naleznete zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933