Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Světelné zdroje a svítidla jsou v elektrotechnice samostatnou disciplínou. Nás elektrotechniky zajímá především způsob zapojení, instalace a výběr vhodného typu, aby splňoval předepsané normativní parametry. Podstatně větší byznys se však odehrává se ...
  • Projektanti budou muset zahrnout nové požadavky na požární zabezpečení již ve fázi návrhu. Budou potřeba detailnější plány a dokumentace, aby bylo zajištěno splnění všech požárních norem. Montážní práce budou časově náročnější a nákladnější. Budou ...
Changes saved.

Členové Clusteru si mohou zažádat o klapku na VOIP ústředně portálu Elektrika.cz!


Document Actions
Členové Clusteru si mohou zažádat o klapku na VOIP ústředně portálu Elektrika.cz!
Členové Clusteru si mohou zažádat o klapku na VOIP ústředně portálu Elektrika.cz! A tak si mohou telefonovat dva elektrikáři, jeden z Chomutova, druhý z Trenčína zdarma. Chce to slušný internet, VOIP telefon a klapku.
Miroslav Minařík, ze dne: 12.09.2009
reklama
Pro lepší komunikaci mezi elektrotechnickými odborníky přichází portál Elektrika.cz s novou službou. Stručná retrospektiva vývoje myšlenky je zde ...

První úroveň:
Portál Elektrika.cz je provozovatelem rozsáhlých (offline) diskusí na adrese http://diskuse.elektrika.cz. Skupina ověřených přístupových účtů přispěvatelů se jmenuje Cluster. Autor příspěvku s označením člen Clusteru je ověřený třetí stranou a je odpovědný za svá vyjádření. Přispěvatel, který nemá označení člen Clusteru, může být osoba za kterou se vydává, ale také nemusí!

Druhá úroveň:
Určitá část členů Cluster má otevřenou diskusi na SKYPE (online), kde se řeší operativní, stručné dotazy a informace o využití nástrojů portálu.

Třetí úroveň:
Ne každému vyhovuje online chatování a je pro něj vhodnější klasické telefonování. Pro tento účel může člen Clusteru využít telefonní ústředny portálu Elektrika.cz. Pomocí technologie VOIP komunikujeme přes internetové spojení odkudkoliv kamkoliv. Stačí volit příslušnou třímístnou klapku uživatele (např. jako na hotelu) a mluvíte s kolegou (jakkoliv vzdáleným) a bez poplatků.
Tato odborná ústředna umí mnoho funkcí, které využívají členové dle potřeby. Pokud například volíte klapku 90, pak se dostáváte do konferenčního prostoru, kde se mohou setkat různé skupiny odborníků k diskusi nad společným problémem.
Tato ústředna bude hrát v budoucnu další roli, ale o tom se zmíníme v okamžiku, kdy začneme testování.

Nyní nabízíme těm, kteří chtějí patřit do administrativně neorganizovaného společenství slušných elektrotechniků, možnost získání přístupového práva do ústředny. Bezplatně.

Čím se telefonuje?
Ke komunikace VOIP (voice over internet protokol) lze použít softwarový nebo hardwarový telefon. Z dostupných softwarových nedoporučujeme volně stažitelné aplikace, protože jim chybí kompresní kodeky hlasu. Softwarové klienty máme ověřené v mobilních přístrojích založených na operačním systému S60 (Nokia). Taková varianta je však vhodná především při cestování, kdy stačí nalézt free WI-FI hotspot (například i na dovolené v zahraničí) a při dobrém spojení vyřizujete své vzkazy bezplatně.

Vzhledem k tomu, že klasickým pevným linkám "odzvoňuje" stále více, můžeme využívat svých původních čísel i k těmto účelům. V této ústředně je na klapkách nasazeno mnoho hardwarových telefonů. Jejich výhoda je v nezávislosti na spuštěném pc. Pro obyčejnou komunikaci s ústřednou Cluster stačí jakýkoliv jednolinkový telefon pro otevřený VOIP protokol. Pro členům Cluster můžeme nabídnou telefonní přístroje za výhodnější cenu, kterou si jako velkoodběratel dovolíme přenechat dál.

K čemu mě bude takové spojení?
Tomu, kdo si libuje v anonymitě a izolaci opravdu k ničemu. Naši přátelé, kteří mají svůj život založen na časté obousměrné komunikaci využívají tuto službu opravdu často.

Přes kterého operátora se vše děje?
Naším partnerem je IPEX na jehož stránkách naleznete vše co běžný uživatel potřebuje k založení vlastního čísla prostřednictvím kterého pak telefonuje kamkoliv i mimo ústřednu Cluster.

A jak to řešíme my, v redakci?
Používáme vícelinkové telefony. Na každou linku si můžeme uložit libovolný účet. Firemní linku, soukromou linku, nebo třeba pouze klapku uzavřené ústředny odborníků jako je Cluster.

Jak dlouho to používáme?
Telefonování přes internet má u nás tradici od roku 2003, kdy operátor O2 nebyl schopen (doposud není) přeložit naše ISDN z jednoho místa krajského města do druhého.

Co je důležité?
Mít dobré kvalitní připojení na internet a telefonní přístroj s komerčními kodeky hlasu.

Závěr
Stejně jako vznikl Cluster pro slušnou komunikaci, tato ústředna vznikla rychlejší vyřízení informační potřeby. Založena opět na internetových nástrojích a s nezbytnými ověřeními identity. Pozorný čtenář si povšimne jak se anonymní uživatel, který nechce odpovědnost za své příspěvky vzdaluje dál a dál.
 
Co pro získání své klapky udělat?
  • člen Cluster si níže uvedeným formulářem objedná číslo, které si do týdne aktivuje na svém VOIP telefonním přístroji. Jde o volání po klapkách ústředny, proto se neplatí žádné paušály nebo poplatky za odchozí hovory.
  • Ten, kdo nemá ověřenou identitu v našich diskusích, může jako doposud snadno učinit a zažádat si o číslo.
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933