Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

ABB ELSYNN: Kompaktní rozvaděče do náročných prostředí


Document Actions
ABB ELSYNN: Kompaktní rozvaděče do náročných prostředí
Inovovaná řada plechových rozvaděčových skříní se uplatní v mnoha aplikacích. Rozvaděče s vysokým krytím IP65 jsou vhodné i pro montáž do velmi náročných prostředí. Jsou k dispozici ve 23 velikostech s plnými a ve 13 velikostech s průhlednými dvířky ...
Komerční sdělení, ze dne: 11.08.2010


Materiál a provedení
Rozvaděčové skříně jsou vyrobeny z ocelového plechu tloušťky 1,5mm. Vyznačují se kvalitní povrchovou úpravou spočívající v elektroforézním nanášení základního nátěru máčením a následném vrchním nátěru práškovou vypalovací barvou.

Inovovaná řada SR2 je standardně dodávaná v šedé barvě odstínu RAL 7035, ovšem podle požadavku zákazníka je možné dodat v jiném odstínu (výběr z 23 barev).

Upevnění uzávěrů dvířek, závěsů a montážní desky zajišťuje mechanickou odolnost. V provedení s plnými dvířky je montážní deska z ocelového pozinkovaného plechu tloušťky 2mm součástí dodávky. Dvířka se instalují na závěsy a mohou být otevřena v úhlu 120°. Průhledná dvířka jsou osazena tvrzeným sklem. Ochranný žlab zabraňuje pronikání vody a nečistot do vnitřního prostoru. Zadní stěna skříně má otvory pro montáž sady k upevnění, případně pro přímou montáž na stěnu. V horní a dolní části skříně se nacházejí přírubové desky z ocelového plechu určené k individuálním úpravám. Tělo skříně, dveře a montážní desku je možné propojit ochranným vodičem.


Rozvaděčové skříně SR2 vhodné pro automatizační i distribuční systémy

Vzhledem k symetrickému provedení rozvaděčové skříně je možné volit mezi pravým nebo levým otvíráním. Po odstranění dolní, respektive horní příruby existuje možnost vertikálního spojení více skříní s použitím těsnění pro zachování odpovídajícího stupně krytí IP65.

Tabulka Vybrané rozměry rozvaděčových skříní SR2

Vnější rozměry
(š x v x h) [mm]
Uspořádání modulů
400 x 500 x 250 max. dvě řady po 14 modulech, tj. 28 modulů
400 x 600 x 250 max. tři řady po 14 modulech, tj. 42 modulů
600 x 800 x 300 max. čtyři řady po 25 modulech, tj. 100 modulů
600 x 1000 x 300 max. pět řad po 25 modulech, tj. 125 modulů
600 x 1200 x 300 max. šest řad po 25 modulech, tj. 150 modulů
800 x 1000 x 300 max. pět řad po 36 modulech, tj. 180 modulů
800 x 1200 x 300 max. šest řad po 36 modulech, tj. 216 modulů

Oblasti použití a příslušenství
Podle zvolených komponent mohou být rozvaděčové skříně použity pro automatizační nebo distribuční systémy, po osazení vertikálními nosníky lze skříně využít i pro smíšené úlohy. U automatizačních systémů je možné skříně SR2 vybavit montážní deskou z ocelového pozinkovaného plechu. Poté, co jsou na montážní desku nainstalovány a zapojeny přístroje, je možné ji vložit dovnitř
skříně a usadit do jedné ze dvou hloubek pomocí sady distančních šroubů. Skříň může být rovněž doplněna závěsnými vnitřními dvířky, na která lze montovat ovládací a signální prvky.


Vertikální spojení rozvaděčových skříní

Rozvaděčové skříně pro automatizační a distribuční systémy mohou být vybaveny dalším širokým rozsahem příslušenství rozšiřující možnosti jejich použití. Montážní deskou s otvory pro chlazení, konzolemi pro montáž modulárních přístrojů, zemnicí přípojnicí, vertikálními nosníky, stříškou, masivním podstavcem, případně kapsou pro dokumentaci.

Ventilace a soupravy k odstranění kondenzovanych vodnich par zvyšují bezpečnost provozovanych zařízení a chrání je proti nepříznivým vlivům tepla a vlhkosti.

K zabudování do dvířek jsou k dispozici zámky tří různých typů, jimiž je možné nahradit standardně poskytovaný zámek pro dvoustranný klíč. Dodávaným univerzálním klíčem lze odemknout a zamknout zámky tří typů.

Technické parametry rozvaděče

  • stupeň krytí IP65 podle EN 60 529
  • barva šedá odstínu RAL 7035
  • odolnost proti rázům IK 10 (20 joulů) (verze s prosklenými dveřmi IK 09)
  • jmenovité pracovní napětí 690V
  • jmenovitý pracovní proud 400A
  • rozsah doporučené pracovní teploty od -5 do +40°C

Díky jednoduché montáži, praktické instalaci, víceúčelovému provedení a parametrům jsou rozvaděčové skříně SR2 vhodné nejen pro automatizační a distribuční systémy, ale i pro speciální oblasti použití, např. pro instalaci ve výbušných prostředích.

Ing. Stanislav Korčián, ABB s.r.o.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o, ELSYNN
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933