Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

ABB ELSYNN: VITAL byl zvolen produktem roku 2012


Document Actions
ABB ELSYNN: VITAL byl zvolen produktem roku 2012
V rámci veletrhu AMPER byl pořádán druhý ročník soutěže Produkt roku časopisu Řízení a údržba průmyslového podniku, který si dal za úkol odhalit čtenářskou preferenci produktů v několika vybraných oblastech. V kategorii Bezpečnost vyhrál systém VITAL, který je součástí bezpečnostního řetězce Jokab Safety. Ten zajišťuje, aby technologie nemohla být spuštěna, pakliže nejsou ...
Komerční sdělení, ze dne: 15.04.2013


V rámci veletrhu AMPER byl pořádán druhý ročník soutěže Produkt roku časopisu Řízení a údržba průmyslového podniku, který si dal za úkol odhalit čtenářskou preferenci produktů v několika vybraných oblastech. V kategorii Bezpečnost vyhrál systém VITAL, který je součástí bezpečnostního řetězce Jokab Safety. Ten zajišťuje, aby technologie nemohla být spuštěna, pakliže nejsou dodrženy všechny bezpečnostní podmínky.

Systém VITAL je jedinečný použitím jednokanálového dynamického signálu při zachování nejvyšší míry bezpečnosti dle EN ISO 13849-1 – PLe a dle EN 62061 – SIL3.




Na bezpečnostní systém VITAL je možné připojit až 30 různých typů bezpečnostních zařízení v sérii na jednom dynamickém kanálu. Přitom systém detekuje zkrat nebo závadu na kterémkoli zařízení se signalizací a určí, v kterém místě řetězce došlo k závadě. VITAL tak nahradí několik bezpečnostních relé při zachování úrovně vlastností PLe.

Jsou k dispozici tři typy: VITAL 1 s jedním dynamickým obvodem, VITAL2 se dvěma dynamickými obvody a VITAL3 s jedním dynamickým a jedním kontaktním (dvoukanálovým) obvodem.

Pro dynamický signál vyrábí ABB řadu snímačů a řadu komponentů TINA pro přizpůsobení standardních bezpečnostních zařízení s kontakty nebo OSSD signály.

VITAL obsahuje funkci automatického nebo manuálního zpětného nastavení (resetu), s monitorováním, duální bezpečnostní výstupy a informační výstup pro indikaci zpětného nastavení a stavové informace pro PLC.




Systém dynamického signálu využívá i bezpečnostní PLC PLUTO, které tento princip ještě povyšuje použitím až tří těchto signálů (vzájemně časově posunutých) zvýšením bezpečnosti měřením stavu vedení (zkratu). Tyto dynamické signály nebo i statické signály je možné přivádět na všechny bezpečnostní vstupy tohoto PLC.

ABB je přední společností v oblasti energetiky a automatizačních technologií, které umožňují energetickým a průmyslovým podnikům zvyšovat výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí.




Systém VITAL přináší maximální zjednodušení od návrhu bezpečnostního obvodu, stanovení míry rizika, montáž – zapojení všech komponentů, diagnostiku závad až po snadnou výměnu zničených dílů. Při všech těchto činnostech šetří čas a tím náklady s tím spojené.

Systém VITAL je možné použít pro zajištění bezpečnosti osob a zařízení na celé řadě pracovišť od velkých oplocených prostor, např. robotických, přes složité výrobní linky až po jednoduché stroje.

Zdeněk Všianský


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o
VÍCE INFORMACÍ k systému VITAL
níže uvedeným formulářem!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o, ELSYNN
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933