Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Olomoucká elektrotechnická konference


Document Actions
Článek
Během konání letošního brněnského MSV konání jsme byli pozváni Petrem Létalem na XXV. konferenci elektrotechniků v Olomouci. Protože bylo jasné, že na této akci bude vystupovat český elektrotechnický rétorik Jiří Hemerka, již tenkrát jsme očekávali hojnou účast.
Miroslav Minařík, ze dne: 7.11.2002
reklama

Konference se konala v K.D Sidia, tedy v sále, kde se kdysi pořádaly Elektry (před přestěhováním na Flóru).

Celá akce měla trošku nezvyklý průběh. Mezi tím, co v sále probíhaly přednášky, v předsálí současně probíhaly prezentace výrobců elektroinstalačních materiálů a prodejců měřicí techniky. Nezvyklá byla skutečnost, že přednášky probíhaly nonstop a účastníci se vzdalovali dle zájmu o právě probíranou problematiku. Ovšem poměr účastníku byl téměř permanentně 8/2 (přednáška/předsálí).

Celá událost byla rozdělena do různých skupin a skupinek, kde se vášnivě diskutovalo a vyměňovaly se zkušenosti. Bohužel nevýhodou je, že ten, kdo není přítomen takové diskuzi, už se dozví informace z druhé ruky, nebo se je nedozví také vůbec.

Čeho jsme si také nikdy nevšimli na jiných seminářích, byla skutečnost, že byl u přednáškového stolu také prostor pro účastníky doprovodné výstavy.

Tedy byla možnost krátce popsat své produkty, služby. To, co se prezentovalo v předsálí.

Z přednášek bylo možné vyslechnout:
- Aktuální informace pro elektrotechniky, změny právních předpisů v oblasti VTZ. František Grossmann - Ostrava
- Rozbor nových a připravovaných ČSN, předpisů EP ESČ. Jiří Hemerka  - CERO Olomouc
- Sjednocení pohledu ČSN na ochranu před nadproudy s mezinárodní praxí. Návrh řešení problematiky zóny hlavního pospojování. František Štěpán, Moeller
- Návrh změny normy "Kontroly a revize el. spotřebičů během jejich používání", poznatky z praxe. Bedřich Hák
- Ochrana před účinky statické elektřiny v pojetí nově vydané technické normy. Karel Lokajíček
- Nejčastější závady při uvádění zařízení do provozu. Radomír Kočíb

Novinka Solid Team Elektro:
Účastníci konference obdrželi na závěr osvědčení o absolvování kvalifikačních seminářů dle norem ISO 9000. A navíc tato akce byla zařazena do aktivizovaných programů. Pro členy ČKAIT je součástí Projektu celoživotního vzdělávání.

Jednalo se o největší seminář na střední Moravě, jehož úspěch se dá připsat osobnosti Jiřího Hemerky a v neposlední řadě týmu (SET Olomouc) Petra Létala jako pořadatele.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933