Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Zdá se někomu dnešní svět přetechnizovaný? Diví se někdo dnešnímu počtu norem? Vždyť před sto léty stačila malá brožurka a elektrotechnikům bylo vše jasné. Samozřejmě, pokrok a vývoj technologií nás dostal do tohoto stavu. Co vše je dnes v normalizaci ...
  • Světelné zdroje a svítidla jsou v elektrotechnice samostatnou disciplínou. Nás elektrotechniky zajímá především způsob zapojení, instalace a výběr vodného typu aby splňoval předepsané normativní parametry. Podstatně větší byznys se však odehrává se ...

SOLID: 45. konference elektrotechniků


Document Actions
SOLID: 45. konference elektrotechniků
Chcete opět vědět co je nového a co se změnilo za posledního půl roku v elektrotechnice? Co se připravuje nového? O čem se často hovoří? Hledáte odpovědi na své dotazy? Tak právě pro vás pravidelně připravujeme tato setkání elektrotechniků. Termín konání je 31. října 2012 od 8. hodiny v NH Hotelu v Olomouci. Přednášky jsou opět pečlivě vybírány dle zájmu elektrotechniků a obsahují to nejzajímavější ...
Petr Létal, ze dne: 25.10.2012
reklama


Chcete opět vědět co je nového a co se změnilo za posledního půl roku v elektrotechnice? Co se připravuje nového? O čem se často hovoří? Hledáte odpovědi na své dotazy?
Tak právě pro vás pravidelně připravujeme tato setkání elektrotechniků.

45. konference elektrotechniků 2012 v Olomouci 31. října 2012 od 8h
v kongresovém sálu NH Hotelu
.




Přednášky jsou opět pečlivě vybírány dle zájmu elektrotechniků a obsahují to nejzajímavější za posledního půl roku. Všichni pravidelní účastnící ví, že nejen přednášky, ale i velmi poutavé diskuse odvíjející se v předsálí u stánků vystavovatelů je obohatí o mnoho cenných informací, názorů a zkušeností. Předsálí je tedy věnováno známým vystavovatelům z řad výrobců a prodejců,  kteří budou připraveni na Vaše otázky a nabídnou vám aktuální sortiment produktů ze své nabídky, jako jsou měřicí přístroje, elektroinstalační prvky a podobné zajímavosti v elektrotechnice.



Odbornými garanty jsou opět Ing. František Grossmann a Jiří Hemerka, d.t.

 
Aktuální informace jsou podány těmito přednáškami:
  • Pracovní úrazovost na elektrickém zařízení. Návrh na změnu v legislativě.
    Přednášející: Ing. Miroslav Záloha  – SÚIP Opava, člen TNK22
    Zde, mimo jiné, zazní povinnosti montážních firem OSVČ a společností a také provozovatelů elektrických zařízení. Dále zde bude přednesena úrazovost při pracích na elektrických zařízeních a na co si zejména dát pozor. Jistě zde i zazní doporučení či ponaučení z typických "životních" událostí a situací.
  • Odpovědi a stanoviska k častý dotazům – revize bytů, odborná kvalifikace, řídící obvody atd.
  • Aktuality z legislativy.
    Přednášející:  Ing. František Grossmann - SET Ostrava - s dlouholetou zkušeností ze státního odborného dozoru.
    V této poutavé přednášce budou mimo jiné zodpovězeny i často pokládané dotazy. Dále bude předneseny aktuální změny v legislativě elektrotechniků. Jistě nebude chybět nejedna zkušenost ze života a praxe elektrotechnika.
     


  • Nově vydané technické normy v roce 2011 a připravované pro vydání v roce 2012.
    Přednášející: Jiří Hemerka s dlouholetou lektorskou oblíbeností a poutavostí, vystihnout to nejdůležitější.
    Každý, kdo chce vědět co bylo letos vydáno včetně rozboru těchto norem a co bude nového v normách v roce 2012, co se připravuje a o čem se v nich bude hovořit, tak zde uslyší odpověď. Dále pokud jste revizním technikem, tak uslyšíte mnoho důležitých okamžiků při provádění samotných revizí. 



  • Nové ČSN – uzemnění a ochranné vodiče (ČSN 33 2000-5-54ed.3), účinky proudů na člověka (ČSN IEC/TS 60479-1ed.2), ochrana před napěťovým a elektromagnetickým rušením (ČSN 33 2000-4-42ed.2)
    Přednášející: Ing. Michal Kříž – IN-EL Praha - přední odborník oboru norem

    S uzemněním se setká každý a zde bude řečeno to co se mění a co vše je nové a aktuální. Dále budou rozebrány účinky proudů na člověka z pohledu mimo jiné ochrany před úrazem.
  • Nové informace z norem pro revize a instalace v prostorách s nebezpečím výbuchu
    Přednášející: Ing. Jan Pohludka – přední odborník v oboru – FTZÚ Ostrava Radvanice

    S elektroinstalací v prostředí s nebezpečím výbuchu se setkáváme velmi často, ne vždy však víme na co si dát pozor při samotných instalací či revizí z pohledu nových požadavků a poznatků.I zde jistě zazní spousta praktických rad a zkušeností.
  • Nové připojovací podmínky a osazení měřicích zařízení v odběrných místech napojených na distribuční sítě.
    Přednášející: Ing. Radislav Folta, Ing. René Čumpelík – ČEZ Měření, s.r.o. – odborníci z oboru
    S elektroměrovým rozvaděčem se tváři v tvář setká každý elektrikář, co je v této oblasti zase nového a jiného zazní v této velmi fundované přednášce těch nejpovolanějších.
  • Rizika spojená s montážemi, údržbou a revizemi anténních systémů při ochraně před bleskem.
    Přednášející: David Černoch – soudní znalec
    Ne každý elektrikář má jasno, jak správně instalovat ochranu před bleskem u nově instalovaných anténních systémů na stávající střechy, tak právě na toto zde uslyšíte fundovanou odpověď.

Už z názvů a krátkých anotací jednotlivých přednášek je patrné, že se jedná o velmi poutavé a zajímavé informace. Přednášky jsou zpracovány do tištěného sborníku, který obdrží každý účastník. 

Každý z účastníků může položit dotaz na kteréhokoli přednášejícího, který v závěru semináře na tento dotaz odpoví.

Ze zkušeností z minulých konferencí bude spousta neformálních dotazů odpovězeno při plodných diskusích v předsálí, kde se setkává mnoho odborníků a známých osobností elektrotechniky. I toto, je jeden z důvodů, proč se takovýchto akcí zúčastnit, podílet se na těchto rozhovorech a sdělit i své zkušenosti.

Na této akci na vás také čekají velmi lákavé "konferenční slevy" našich publikací a to až 15% a dále zajímavé novinky v oblasti vzdělávání.

Přihlásit se můžete:
  • emailem  -  solidteam@solidteam.cz
  • na tel. číslech  - 585 243 683, 588 883 700



Na tuto akci vás zve tým "Solid Teamu"
Přijďte si k nám pro nové a aktuální informace, ale i pro dobrou náladu a úsměv našich děvčat!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a nainstalovat vše potřebné v jakémkoliv vozidle. Přečtěte si nebo sledujte v instruktážním videu, jak může tato novinka může zjednodušit práci na střechách ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
Jaká je správná vzdálenost elektrických zařízení od hromosvodu? Jak ji vypočítáme? Seznamte se s krátkým návodem jak správně navrhnout a aplikovat ochranu před bleskem ....
Je ve všeobecné známosti, že objekty by měly být chráněny hromosvody. Jak ale určit kvalitu systému ochrany před bleskem? Detailnější informace poskytuje ČSN EN 62305-2. Pomůckou pak je free software Milana Kauckého ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933