Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

SCHRACK: Realizace páteřní sítě


Document Actions
SCHRACK: Realizace páteřní sítě
SCHRACK spolupracuje s firmou Allied Telesis, která se specializuje na realizaci sítí. Do této oblasti patří i realizace páteřních sítí a aktivních prvků ve vícepodlažních budovách. Co je potřeba znát? Jaké aktivní prvky můžeme do této sítě navrhnout?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.03.2012

Z přednášky o páteřních sítích (Infodny Schrack Technik 2011) ...

Základem pro navrhování takových to sítí je potřeba znát datové toky, s nimiž se bude pracovat. Na takto navrženou kostru sítě musíme použít techniku, tzn. switche a různé další prvky, které naším požadavkům budou odpovídat a které, při takto zvolené síti budou fungovat. Celá síť se dělí na několik odvětví, do kterých patří přístupová vrstva, agregační vrstva a jádro sítě neboli core.

Přístupová vrstva je vrstva, kam se koncový uživatele této sítě připojují. Mohou zde být počítače, servery nebo jakékoliv periferie. Skládá se z L2 nebo L2+ switchů. Pokud nejsou kladeny nároky na tuto vrstvu, mohou se použít nemanagovatelné L2 switche.

Datové toky postupují přes agregační vrstvy nebo jinak nazýváno distribuční vrstvy, kde jsou nároky o něco složitější než v předchozím případě. Pro tuto vrstvu používáme switche s označením L3-L4.

Jádro sítě, core, je nejnáročnější část sítě. Prvky zde používané jsou většinou normalizovaného rozměru 19", o výšce až 7U.

V některých případech, ale není třeba použít Jádra sítě a v tomto případě se končí na tzv. agregační vrstvě.



Pokud pracujete v oboru, máte
MOŽNOST si zažádat o
KATALOG IT Schrack,
níže uvedeným formulářem!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Schrack Technik spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933