Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Konference MikroExpo bude 20. července opět v Uherském Hradišti


Document Actions
Konference MikroExpo bude 20. července opět v Uherském Hradišti
Kam, kromě dovolené, vyrazit v létě? My, kteří zrovna neprožíváme léto u vody jako naše děti, často koukáme, kam v létě zajít se dozvědět něco praktického. V oblasti datových komunikací se toho děje mnoho. Většinu máme samozřejmě již nastudovanou, ovšem vždy nám uniká nějaká souvislost. Pro takový případ jsou osobní setkání ideální cesta. Dozvídáme se totiž něco, s čím jsme třeba vůbec nepočítali. Mikroexpo je malá, ale zajímavá výstava, kde se člověk neztratí a čas strávený dobře využije ...
Filip Horáček, Komerční sdělení, ze dne: 5.07.2022
reklama


Přiznám se, že v červenci jsme s rodinou vždy na Moravě a já si rád odskočím pár desítek kilometrů okouknout, co je nového ve světě běhajících jedniček a nul. Událost se již tradičně koná v Klubu Kultury v Uherském Hradišti druhou, resp. třetí středu v červenci. Letos bude opět! Tedy ...

20. července 2022
v Uherském Hradišti
v kongresovém sále Klubu Kultury

Témata výstavujících a souvisejících přednášek jsou zaměřená na oblasti telekomunikací a systému Mikrotik. Jde o jednodenní akci zaměřenou primárně na telekomunikace a sekundárně elektroinstalace. Oba obory spolu úzce souvisí. Každým rokem navštíví akci okolo 500 lidí. Letos se pořádá již 16. rok, je to zároveň také nejstarší akce pro WISP.
 
Na začátku všeho byla tajemná krabička MikroTik ...
... s operačním systémem, dodnes většinově používaný na lokálních sítích a i národních. Myšlenkou byla provázanost s  tímto softwarem i společností. Kryštof Klíma, pořadatel události s  Mikrotikem pracuje zhruba od roku 2000 a také pořádá častá školení na ovládání routerů (nejčastěji RouterBoard vybavených tímto softwarem). Proto také název MikroExpo.



Pro větší náhled kliknout!


Zajímavé jsou okolnosti, proč se koná Mikroexpo právě v Uherském Hradišti.
Kryštof Klíma prozrazuje: "... tehdy, v roce 2006 jsem píchl do mapy na jedné straně Hranice v Čechách, na druhé straně Vyšné Nemecké, a na půlce cesty mi vyšel Zlín, kde byl ovšem tehdy takovou akci schopný uskutečnit jenom hotel Zlín (tehdy Moskva). Tam to nevyšlo, tak mi nějaká dobrá duše z oboru poradila: „Co takhle Uherské Hradiště? Je to jen kousek vedle a zařízeni jsou výborně, každým rokem přece pořádají Slovácké léto a Letní Filmovou Školu…“.



Pro větší náhled kliknout!

Nač se máme letos těšit?
Samozřejmě záplava IT a britské společnosti vyrábějící software. Avízuje se mimořádně silné zastoupení společnosti Loxone, rakouského lídra Smart Home trhu. Tedy zrovna Loxone není v mém zorném poli systémových instalací, ale rád se podívám, oč přicházím.



Pro větší náhled kliknout!

Po čem letos pátrat?
Pokud se nad tím zamyslíme blíže, pak nastává doba šetření. I přesto, že pracovat na vlastních ziscích je samozřejmě nezbytné, ale co takhle také trochu méně utrácet? V tom může pomoci systémová elektroinstalace. Pro obyčejného spotřebitele se jí říká chytrá nebo dokonce inteligentní. Tedy i přes to, že chytrosti nemá ani "za mák" a nejde o nic jiného než o algoritmus měření a regulace.

Systémová elektroinstalace umí spouštět spotřebiče v okamžicích, když je to nutné. A to bez pomocí jejího majitele. To bývá největším ekonomickým přínosem. A tak pokud máte co regulovat, pak příjde LOXONE vhod. Dobrá rada. Nenechte se obchodnicky opít světelnými scénami nebo automatickým zaléváním trávníků. Je nutné se zaměřit především na to, co skutečně potřebujete takovou instalací řešit, jinak se může stát, že koupíte něco, co chce obchodník prodat.

A tak letos antény, routery, digitální televize, optika, systémové instalace, nářadí a dobré osobní kontakty ...


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933