Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky #5 ed


Document Actions
Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky #5 ed
Ve světě elektrotechniky, kde aktualizace informací a praktických znalostí jsou klíčové pro bezpečnost a efektivitu práce, přichází kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" jako praktický a důležitý zdroj pro profesionály i studenty. Tato příručka, uznávaná zkušenými elektrikáři pro svou ucelenost, aktualizaci a přístupnost, nabízí více než 20 pomůcek a je pravidelně aktualizována v souladu s nejnovějšími normami. S přidáním nových pomůcek a aktualizovaných informací, se kniha stává ještě cennějším průvodcem v praktickém světě elektrotechniky. Krátké pozastavení nad touto publikací naleznete zde!
Jiří Macháček, ze dne: 1.12.2023
reklama






Jako elektrikář, který má za sebou nějakou řádku let praxe a zkušeností, jsem potěšen vidět, že se ještě někdo zabývá takovými drobnostmi jako je kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky". Je stále aktualizována a udržována v souladu s aktuálními normami. To je v elektrotechnice zásadní, protože bezpečnost a efektivita práce závisí na neustálé aktualizaci znalostí. Pokud někdo namítá, že všechno nalezneme v technických normách, souhlasím, ale knihovnu na zádech přeci nenosíme.


Pro větší náhled kliknout!


Nacházím shrnutí více než 20 praktických pomůcek v jedné publikaci. To je, chlapče, skvělá věc. V mé době jsme museli hledat informace v různých zdrojích a často se spoléhat na zkušenosti a 'know-how', které se předávaly z generace na generaci. Takováto komplexní příručka je nejen pohodlná, ale také zvyšuje efektivitu práce tím, že všechny potřebné informace jsou pohromadě.

Aktualizace podle technických norem. Tohle je klíčové. Elektrotechnika se neustále vyvíjí a s novými technologiemi přicházejí i nové výzvy a normy. Udržování se v kroku s aktuálními standardy a pravidly je nezbytné pro bezpečnou a efektivní práci. Jsem rád, že Michal Kříž, autor knihy se ve svém věku věnuje pečlivé korektuře!



Nové informace o veličinách a jednotkách a přidání nových pomůcek. V elektrotechnice jsou přesné měření a výpočty základem pro správné navrhování a bezpečné instalace. Přidání nových pomůcek, jako je například maximální hodnota impedance smyčky, je důležitá pro správné dimenzování a plánování elektroinstalace.

Praktický přístup. Vzdělávání v elektrotechnice musí být vyvážené mezi teorií a praxí. Je důležité, abychom rozuměli teoretickým základům, ale ještě důležitější je, aby uměli tyto teorie aplikovat v reálném světě. To, že kniha nabízí informace jako praktické pomůcky, ukazuje, že je autor měl feedback praktiků.



Celkově se mi zdá, že "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" je velice dobrý zdroj pro každého, kdo se zabývá elektrotechnikou, ať už jsou to začínající studenti nebo zkušení profíci. Je to příklad toho, jak by měly být technické příručky koncipovány - s ohledem na aktuální potřeby a trendy v oboru, poskytující praktické a přesné informace, které jsou přístupné a snadno aplikovatelné. Obávám se však toho, že takovým informacím bude slušet více elektronické prostředí našich mobilních zařízení.


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933