Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Ohlednutí za prvním ročníkem ElektroFest v Praze


Document Actions
Ohlednutí za prvním ročníkem ElektroFest v Praze
Krátký komentář z nového ElektroFestu Praha. Po zrušení obdobné akce v Plzni a Liberci se objevila v kalendáři tato nová událost. My jsme nechyběli ... Podívejte se na obsáhlou fotogalerii!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.11.2007
reklama

V letošním roce tradiční vystavovatelská akciová společnost Omnis spolu s novým velkoobchodním partnerem Aspera, pořádala první ročník regionální elektrotechnické výstavy ElektroFest.

Akce se konala v pražském TOP Hotelu, což je velmi dobrá dopravní pozice. Datum konání byl vybrán také vhodně, půl roku před konáním hlavního veletrhu Amper. Samozřejmě nás navštívili především pražští čtenáři a dopisovatelé. Ovšem díky doprovodnému programu L.P.elektro se objevili elektrotechnici i z přilehlého okolí.

Za cennou devizu označujeme Marka Zahradníčka, spíkra olomouckého rádia a zkušeného komentátora. Ten doprovází Omnis již léta a jeho vtip a rétoriku málokdo napodobí.

Z pohledu návštěvníka nechybělo nic. Vystavovatelé ve velmi dobré sestavě, občerstvení a odborné informace.

Koho jste mohli navštívit?

ABB EPJ Jablonec nad Nisou, Airflow Lufttechnik GmbH Praha, allkabel s.r.o. Cheznovice, ARIANE, a.s. Praha 6 - Řepy, 
ARKYS s.r.o. Brno, BRILUM.CZ s.r.o. Modřice, DICOMTRADE, s.r.o. Tuchlovice okr. Kladno, EEIKA Brno, s.r.o.
Brno, ELCON s.r.o. Říčany, ELEKTRO-LUMEN, s.r.o. Hranice IV - Drahotuše, ELEKTROPŘÍSTROJ s.r.o. Praha 4, Elektrotechnický zkušební ústav, s.p. Praha, ELKO EP, s.r.o.  Holešov - Všetuly, EMCOS s.r.o. Teplice, ENERGOPROM GROUP s.r.o. Praha 5, EXIMUS CS s.r.o. Blansko, FINDER CZ, s.r.o. Praha 10, FRAENKISCHE CZ s.r.o. Okříšky,
FULGUR, spol. s r.o. Brno, GMC - měřicí technika, s.r.o. Blansko, GPH, spol. s r.o. Kynšperk nad Ohří, Hager elektro s.r.o.
Praha 9, HAKEL-TRADE s.r.o. Hradec Králové, HELUKABEL CZ s.r.o. Libušín, Hensel, s.r.o. Roudnice nad Labem, HL SYSTEM s.r.o. Říčany, ILLKO, s.r.o. Blansko, J.E.M. ELEKTRONIK Praha 3, KLAUKE z. NITSCH s.r.o. Praha, KOLIMPEX s.r.o. Ostrava - Svinov, KOOPERATIVA, výrobně obchodní družstvo Uhlířské Janovice, KOPOS KOLÍN a.s. Kolín, KUČERA - spínací technika s.r.o. Černá Hora, LOVATO spol. s r.o. Písek, Malpro s.r.o. Vizovice, MEGATRON, s.r.o. Praha 10, METRA BLANSKO a.s. Blansko, MICRONIX, s.r.o. Praha, MODUS spol. s r.o. Jinočany, Moeller Elektrotechnika s.r.o. Praha 9, N.G. ELEKTRO TRADE a.s. Ostrov, nkt cables Vrchlabí ks., člen skupiny NKT Vrchlabí, OBO Bettermann Praha s.r.o. Říčany, OEZ s.r.o. Letohrad, OSMONT, s.r.o. Jihlava, OSRAM spol. s r.o. Praha 10, PHOENIX CONTACT, s.r.o. Brno, REHAU s.r.o. Čestlice, SALTEK s.r.o. Praha 4 - Háje, SCAME-CZ, s.r.o. Velké Meziříčí, SEZ - CZ s.r.o. Žďár nad Sázavou, SCHMACHTL CZ s.r.o. Jesenice u Prahy, SCHNEIDER ELECTRIC s.r.o.
Praha, SKELDO s.r.o. Plzeň, SPELSBERG spol. s r.o. Praha 5, STIEBEL ELTRON spol. s r.o. Praha 5, ŠAFAŘÍK LUDĚK Teplice, TESLA STROPKOV - ČECHY a.s. Dobřenice, VYRTYCH a.s. Židněves, WAGO-Elektro spol. s r.o.
Praha, WEIDMÜLLER, s.r.o. Vestec ...

  • Podle slov vystavovatelů letošní zrušená Plzeň chybí mnoha. Naopak Liberec zůstává ve vzpomínkách, více než na návštěvníky, na pěkné prostředí hotelu Babylon.
  • ELEKTRO Times, první elektrotechnické noviny rychle mizely z našeho pultu. Z prvního vydání jsme si nechali několik balíků na Prahu a na další týden Ostravu.

  • Mezi návštěvníky s objevil i Pavel Mužík, který v minulosti úspěšně ztělesňoval značku 3M. Nyní jej naleznete ve švýcarské společnosti Trasfor.
  • Nezapomněl se zastavit Jiří Šplíchal, člen TNK21 a náš odborný konzultant.
  • Elektrotechnický klub Cluster se opět rozrostl o několik registrovaných tváří.

Kolik bylo návštěvníků?
Na to nám nezbyl čas se zeptat. Pro nás jsou všechny odborné výstavy nonstop maratón. Od začátku do samotného konce. A tak jediné co pokazilo hladký průběh akce byla zkraje Prahy opět neprůjezdná D1 ...  To ovšem nelze pořadatelům ElektroFestu vyčíst.

Více foto záběrů (34 ks) naleznete zde!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Omnis Olomouc, a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Máte představu, jak navrhnout konstrukci podlahového systému? Víte, z jakých částí se skládá? Víte, s jakými variantami lze počítat? Pokud hledáte přehledný útlý sešit, ve kterém není nic zbytečného, čtěte tento článek!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933