Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Elfetext Fest v Dolních Vítkovicích podruhé!


Document Actions
Elfetext Fest v Dolních Vítkovicích podruhé!
Elfetext Fest v Dolních Vítkovicích podruhé! Ostravský region vítal elektrotechniky v prostředí pecí, již podruhé. Velkoobchod Elfetex s veletržní správou Omnis uskutečnily další událost pro místní elektrotechniky. V letošním roce se výstava konala opět v Gongu, ovšem o patro výš. Velkou výhodou jsou okolní parkovací místa, kam se vejdou všechny vozy návštěvníků i vystavovatelů. Technické zázemí Gongu je připraveno pro rychlé střídání akcí, proto přípravy proběhly bez problémů.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 25.11.2013
reklama

Pamětníci ostravských veletrhů Elektrotechnika, které se konaly v Kulturním domě, a pak na výstavišti Černá louka nyní navštěvují nové kulturní středisko zábavy a poznání v Dolních Vítkovicích.


Pro větší náhled kliknout!

GONG, bývalý plynojem závodu 1 se proměnil v místo, kam míří měsíčně tisíce zájemců pro koncerty a kulturní události. V místě, kde před čtvrt stoletím byla výroba železa v plném proudu, kde nebylo vůbec bezpečno se nyní odehrávají zájezdy dětí, studentů a odborníků. Vítkovické ocelové město se proměňuje v obrovské muzeum.

A právě zde plzeňský velkoobchod Elfetex ve spolupráci s olomouckým Omnisem pořádal již druhý ročník lokální elektrotechnické výstavy. Součástí této události byl seminář pořádaný společností L.P. Elektro. Posluchači pak samozřejmě zavítali o patro výš, mezi malé, za to pestré odborné expozice.


Pro větší náhled kliknout!

Vystavovatelé mohli kromě svých prezentací také zavítat na atrakci číslo jedna, což je bezpochyby návštěva pece číslo jedna. Letos však byla navíc možnost navštívit šestou ústřednu U6, která se od dob svého provozu změnila v tiché místo Julese Vernea. Tiché místo proto, že při skutečné práci ústředna duněla, syčela a v horkém ovzduší jste cítili všudypřítomný olej. Nyní procházíte tento prostor v civilním oblečení a zprostředkovaně se dozvídáte o minulosti různých zařízení.


A jaká výstava opravdu byla?
Ptali jsme se návštěvníků i vystavovatelů. Vystavovatelé poukázali na skutečnost, že návštěvnost škol nebyla již v takové míře jako kdysi, a tak mohli sčítat většinou ryzí zájemce o vystavovaný sortiment. Návštěvníci z řad projektantů vítali ostravský veletrh i přes to, že navštěvují mnohé další.


Pro větší náhled kliknout!

Příští rok se Dolní Vítkovice zase změní. Za pár roků je asi vůbec nepoznáme.

Více obrázku z veletrhu zde ...
Více obrázků z Dolních Vítkovic - pecí zde ...

JAK SE VÁM LÍBÍ VELETRH
V PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH PECÍ?
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Omnis Olomouc, a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933