Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

LAPP KABEL: Horko a mastnota – žádný problém!


Document Actions
LAPP KABEL: Horko a mastnota – žádný problém!
Již více než dva roky nabízí firma Lapp Kabel s.r.o. pod označením ÖLFLEX® ROBUST připojovací a ovládací kabely pro zvláště obtížné podmínky. V minulém roce uvedla firma Lapp Kabel na trh několik inovací ...
Petra Štrofová, ze dne: 7.03.2007

Lapp Kabel s novými kabely pro těžké podmínky

Již více než dva roky nabízí firma Lapp Kabel s.r.o. pod označením ÖLFLEX® ROBUST připojovací a ovládací kabely pro zvláště obtížné podmínky. V minulém roce uvedla firma Lapp Kabel na trh několik inovací z produktové řady ROBUST. Nové kabely ÖLFLEX® ROBUST FD 756 C jsou určeny pro připojení servomotorů, v případě kabelů ÖLFLEX® ROBUST FD 776 C se jedná o kabely pro rotační snímače. Konstrukce těchto kabelů je přitom vždy přizpůsobena pohonům renomovaných světových výrobců.
Kabely ÖLFLEX® ROBUST se obecně vyznačují zvláště vysokou odolností vůči působení průmyslových chladících a mazacích kapalin / emulzí mísitelných s vodou, technických bio-olejů a bio-tuků, rostlinných a živočišných tuků, čisticích prostředků rozpuštěných ve vodě, jako jsou odmašťující přípravky, mýdla apod. a rovněž chladné či teplé vody. Jejich vynikající odolnost vůči vodě a chemikáliím umožňuje mimořádně dlouhou životnost. Použití je proto velmi vhodné především v prostředích, ve kterých je zařízení pravidelně omýváno horkou vodou nebo párou (s příměsí čistících prostředků nebo dezinfekčních přísad). Možnosti použití těchto kabelů jsou rozmanité, např. v obráběcích strojích, strojích a zařízeních v potravinářském průmyslu a průmyslu výroby nápojů nebo v mycích zařízeních.

Nový kabel ÖLFLEX® ROBUST FD 756 C je vysoce flexibilní motorový kabel se čtyřmi silovými žílami a měděným stínícím opletem optimalizovaným z hlediska EMC (elektromagnetické kompatibility). K dispozici jsou rovněž provedení s jedním nebo dvěma páry řídících žil s dvojitým stíněním. Plášť je černé barvy. Nový kabel ÖLFLEX® ROBUST FD 776 C je vysoce flexibilní kabel pro rotační snímače a systémy pro odměřování délky.
Další horkou novinkou z produktové řady ROBUST je sběrnicový kabel UNITRONIC® BUS L2/FIP ROBUST. Při zachování konstrukce a elektrických vlastností standardních kabelů pro použití v systémech PROFIBUS –DP resp. FIP se tato novinka vyznačuje výrazně rozšířenou použitelností v drsném průmyslovém prostředí.


Klik pro větší náhled.
Lahvárna

Jednou z mnoha dalších novinek ve výrobním programu LAPP GROUP je nový datový kabel UNITRONIC® BUS L2/FIP 105, který lze bez problémů použít ve zvláště horkém prostředí. Tento sběrnicový kabel doplňuje již tak rozsáhlý program firmy Lapp Kabel pro systém PROFIBUS-DP. Kabel je určen pro použití v průmyslovém prostředí, v kterém se v průběhu výroby vyskytuje teplota až 105°C (standardní provedení jsou použitelná do +80°C). Nový datový kabel UNITRONIC® BUS L2/FIP 105 splňuje samozřejmě také elektrotechnické požadavky organizace uživatelů PROFIBUS (PNO). Vnější plášť z PVC je odolný proti plameni podle IEC 60332-1-2.

Skupina LAPP s více než 40 000 výrobky patří v mezinárodním měřítku k nejvýznamnějším dodavatelům kabelů a kabelového příslušenství pro oblast strojírenství a investiční výstavby, automatizační techniky, měřící, řídící a regulační techniky, automobilového průmyslu a rovněž elektrotechniky, instalační techniky, transportních zařízení a energetiky. Celosvětově známé jsou značky připojovacích a ovládacích kabelů ÖLFLEX®, datové kabely UNITRONIC®, optické kabely HITRONIC®, kabelové vývodky SKINTOP®, ochranné a vodící systémy pro kabely SILVYN®, označovací systémy FLEXIMARK®, průmyslové konektory EPIC® i kabely a komponenty pro aktivní sítě na bázi průmyslového Ethernetu ETHERLINE®.
Milí čtenáři, přiďte se přesvědčit o naší kompetenci na letošní odborné veletrhy. První možnost máte již brzy! Najdete nás tradičně na pražském veletrhu AMPER v Letňanech, který se koná od 27. do 30. března. Naši expozici č.9 najdete v hale 1.
Kromě AMPERu se zúčastníme i strojírenského veletrhu v Brně (1. – 5. říjen) a veletrhu ELOSYS v Trenčíně (16. – 19. říjen).

Již nyní se těšíme na Vaši návštěvu!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933