Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

LAPP: Aktuálně z Lapp Kabelu


Document Actions
LAPP: Aktuálně z Lapp Kabelu
Firma Lapp Kabel z Holešova na Kroměřížsku, která patří do nadnárodního holdingu Lapp Group vyrábějícího kabely a kabelové systémy, přijala desítky nových zaměstnanců. Zatímco na začátku roku 2004 jich bylo 65, v roce 2005 již zhruba 100, nyní je to více než 140. Do tří let plánujeme počet zaměstnanců zdvojnásobit ...
Petra Štrofová, ze dne: 21.03.2007

Firma Lapp Kabel z Holešova na Kroměřížsku, která patří do nadnárodního holdingu Lapp Group vyrábějícího kabely a kabelové systémy, přijala desítky nových zaměstnanců. Zatímco na začátku roku 2004 jich bylo 65, v roce 2005 již zhruba 100, nyní je to více než 140.

Do tří let plánujeme počet zaměstnanců zdvojnásobit, řekl ČTK ředitel firmy Aleš Vaicenbacher.
Holding Lapp Group působí v České republice od roku 1993, kdy zde vzniklo obchodní zastoupení. O pět let později byla založena společnost s logistickým centrem, v roce 2004 se v Holešově začaly vyrábět ucelené kabelové systémy a kabelová konfekce. "Pracovníky jsme přijali jak do dělnických profesí ve výrobě, tak především na pozice v centru služeb pro celý holding," uvedl Vaicenbacher.

Centrum strategických služeb vzniklo v Holešově v roce 2005. Nyní zde působí konstruktéři, aplikační inženýři a disponenti, kteří odtud řídí skladové zásoby v Německu, Rakousku, Španělsku, Velké Británii a České republice. "V nejbližší době zde vybudujeme také zákaznické centrum pro německé zákazníky skupiny Lapp Group," poznamenal ředitel firmy Lapp Kabel. V dubnu chce firma zahájit stavbu nového objektu logistického a administrativního centra na západním okraji Zlína.

Produkty firmy Lapp Kabel míří především do strojírenského a elektrotechnického průmyslu. Z pravidelných zakázek jsou co do objemu významné i zakázky pro údržbu průmyslových podniků. Kromě toho firma realizuje i dodávky pro výstavbu velkých projektů technologického charakteru. Firma například dodala  kabely a kabelové systémy pro výstavbu kolínské automobilky TPCA, závod KIA na Slovensku, výrobní linky Škody Auto či provozům U.S. Steel Košice. 

Lapp Group, sídlící v německém Stuttgartu, existuje na trhu již 50 let a zaměstnává více než 2700 osob v 52 společnostech.
Patří k předním dodavatelům kabelů, vodičů, kabelového příslušenství, průmyslových konektorů, komunikačních technologií a kabelových systémů na zakázku. Skupina očekává v hospodářském roce 2006/2007 tržby kolem 860 milionů eur (zhruba 24 miliard korun).

Interview s ČTK (kancelář Zlín)
Autor : Jaroslav Janečka

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933