Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Pohled na bavorský ELTEC 2002


Document Actions
logechck.gif
Navštívili jsme sousední elektrotechnický veletrh. Jaký je oproti frankfurtskému Light + Building, nebo třeba proti pražskému Amperu?
Miroslav Minařík, ze dne: 5.07.2002
reklama

Tato výstava se konala na novém mnichovském výstavišti a pod záštitou místního bavorského sdružení elektrotechnických živnostníků (cech, svaz, společenstvo) Bayerisches Elektrohandwerk, který zastřešuje většinu řemeslníků pracujících v elektrotechnice. Využili jsme pozvání brněnské firmy Expo-Consult+Service, spol. s r.o. veletržní poradenské a reklamní agentury a cestovní kanceláře. (Oficiální zastoupení Messe München a HUNGEXPO Budapest pro Českou republiku). Tato firma zajišťuje veškerý servis spojený s návštěvou tohoto veletrhu (doprava, vstupné, materiály, ubytování).

 Výstavní věž IMC Mnichov.

Cesta na veletrh byla opravdu jednoduchá. Po překročení naší jižní hranice s Německem vůbec mapu nepotřebujete, protože stačí se držet směru Mnichov a pak Messe IMC a dorazíte přímo na místo konání. Zaparkovat můžete buď na venkovním nebo v patrovém parkovišti. My jsme zvolili patrové, protože venkovní teplota nebyla zrovna nejnižší a v Parkhausu byl příjemný chládek.

Turnikety, které vás prověří oběma směry!

Ve vstupní hale byly připraveny turnikety, do kterých jste vložili svou vstupenku. Jak na jiných velkých veletrzích, tak i zde při vstupu i odchodu bylo nutné se prokázat platnou vstupenkou. Prakticky to znamená, že tento veletrh má dokonalý přehled o návštěvnících a o jejich návštěvní době. Hlavně aby se na jednu vstupenku dostal někdo opakovaně dovnitř musí na ni někdo vyjít. Neměli jste čas další podrobnosti zkoumat.
Tato výstava vytížila toto výstaviště možná na 20%. Při vstupu do výstavních prostor nás přivítalo klimatizované ovzduší, které nám dovolovalo procházet veletrh ve standardním společenském oděvu bez oroseného čela.

Co se týče německých vystavujících firem jsme nepochybovali o přítomnosti všech renomovaných značek na tomto trhu. Ovšem z českých výrobců jsme zde objevili pouze KOPOS Kolín, který nám v přestávkách ochotně vytvořil domácí zázemí.

Jediná česká vystavující firma.

Tato výstava se dá chápat jako regionální i když při své velikosti se dá porovnat např. s pražským Amperem. Nevýhoda pro našince je komunikace DE nebo AN. Ovšem, kdo zvládá překonávat jazykovou bariéru, dozví se často mnohem více než zprostředkovaně z našich výstav. Zase na druhou stranu mnohé zprávy nejsou pro náš trh ani určeny, tedy pro některé by se také mohlo jednat o zbytečné zatěžování "mozkových závitů". Ovšem ten, kdo chce navázat obchodní kontakty, není opravdu nic jednoduššího než zde!

Něco pro některé naše vystavující firmy.
Již nějakou dobu "běháme" po výstavách a veletrzích a tak máme opravdu co porovnávat. Pokud se podívám na vystavující očima běžného návštěvníka a porovnám některé chování, vystupování, prezentaci produktů, tak musím říct, že se u nás mají mnozí obchodníci co učit. Pominuli pověstnou bavorskou přívětivost, zůstává profesionalita. Tedy bez váhání jste zahrnuti všemi dostupnými informacemi, to, u nás je to často takové, že si vás i při opakované návštěvě často nikdo nevšimne. 

Samozřejmě jako na každé výstavě i zde jsme objevili hodně zajímavostí, které budeme přinášet podrobněji formou samostatných článků.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933