Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

IKEA: Prodloužená čtyřnásobná baculka


Document Actions
IKEA: Prodloužená čtyřnásobná baculka
Další ze série nezvyklých prodlužovacích pohyblivých přívodů. Opět styl alá IKEA, opět provedení, které se nemusí kvalitou stydět za toho, kdo jej vyrobil. Pokud tento vývoj půjde tímto tempem dál, možná se dočkáme toho, že na diskuze o sebevrazích, kteří vytváří prodlužovací kabely z dvoužilových kabelů, budou pouze úsměvnou a nostalgickou vzpomínkou.
Radim Novotný, ze dne: 6.11.2006
reklama

Někdy mě napadá, zda přichází doba, kdy již nebudeme "srdcem Evropy", které je zaplaveno především levnými zmetky. Pohled na některé tržnice ve mě vzbuzuje dojem, že snad si ani našimi pracovními výkony nezasloužíme vyšší kvalitu.

Znáte podobná zákoutí? I vy máte podobná? Ano ta jsou snad všude. Drobnou variantou, jako pokus o úhlednost nabízí IKEA.

Však zmýlená neplatí. Mnohé tržnice, které profitovaly především z kopií a falešných celních deklarací postupně mizí a mnohé, podstatně kvalitnější zboží snižuje cenu.

Pokud tento vývoj půjde tímto tempem dál, možná se dočkáme toho, že na diskuze o sebevrazích, kteří vytváří prodlužovací kabely z dvoužilových kabelů, budou pouze úsměvnou a nostalgickou vzpomínkou.

Podívejme se na toto kosmické provedení zásuvkového pole. základní kulatá deska je opět vyrobena z průhledného materiálu. Díky němu vidíme velmi dobře, jak je vnitřní uspořádání provedeno.

Plasty se opět dodávají ve dvou provedeních (modrá a oranžová). Kopuli nejdřív lehkým stiskem sejmete od základové desky, zapojíte přívody a pak kabely prosunete štěrbinou s ochrannou pryží. Kopuli vrátíte zpět do původní drážky.


Klik pro větší náhled!

Vznikne tak zajímavý celek, který sice nemá zvláštní mechanické vlastnosti před pádem cihly, však v mnohých případech ochrání administrativnímu pracovníkovi zásuvky od jeho provozních nečistot (drobky, rozlitá káva, cigaretový popel, písek, mouka, hlína, cement ...)

Opět je nutné podotknout, že v případě bytových doplňků je třeba trošku vypnout pouze technický pohled. Často se totiž stává, kdyby elektrotechnici neměli své ženské protějšky, jejich obývací prostor by byl nitru rozvodny velice podobný (viz. například zde...).

Toto prodloužení bylo zakoupeno v říjnu 2006 v _IKEA za ...?

 

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933