Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

FRONIUS: Chytré FV střídače pro inteligentní investory


Document Actions
FRONIUS: Chytré FV střídače pro inteligentní investory
Sluneční elektrárna či fotovoltaické panely samy o sobě ještě nezaručují vysoké hodnoty dodané energie a bezproblémový provoz. Pozornost byste měli věnovat také výběru toho správného "mozku" celého zařízení, tedy střídači. Více informací zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 14.07.2009
reklama

Chcete si pořídit FV elektrárnu na rodinný domek nebo uvažujete o solárním parku a máte již vybrány fotovoltaické panely? Pak zbývá jediné. Zvolit tu správnou řídící jednotku („mozek, srdce“) vašeho zařízení, která Vám zaručí nejvyšší hodnoty dodané energie a bezproblémový provoz. Zde je deset důvodů proč zvolit střídače Fronius, řešení pro investora, který myslí pár tahů dopředu …

  • 1 . Střídače Fronius jsou nejvhodnější variantou pro české klimatické podmínky. Unikátní systém mix concept zaručuje velmi vysoké hodnoty dodané energie a tedy vysoké finanční zisky. Fronius s mix conceptem je vlastně několik malých střídačů v jednom přístroji. V závislosti na měnící se oblačnosti a teplotě (typicky ČR) se postupně zapojují jednotlivé malé střídače nebo-li výkonové díly. To je důležité zejména ráno, večer a při zatažené obloze. Menší výkonové díly mohou pracovat s mnohem vyšší účinností, než kdyby střídač pracoval jako jeden velký výkonový díl. Pro sepnutí střídače také není potřeba tolik vstupní energie. Inteligentní a oblíbený systém mix concept Vám nabízí pouze Fronius.

  • 2. Velmi efektivní MPP tracker s účinností 99,9% v celém pracovní rozsahu střídače. Sebelepší účinnost střídače (konverze DC na AC) je zbytečná, pokud je střídači dodáno málo energie z panelů. MPP tracker Fronius „dodává“ energii s téměř 100% efektivitou. Velmi rychle a přesně reaguje na měnící se klimatické podmínky a spolu s vysokou hodnotou euroúčinnosti střídače garantuje investorům to nejdůležitější – vysoký energetický (finanční) zisk.
  • 3. Téměř žádné výpadky provozu, žádné dlouhé čekání na opravu nebo výměnu, žádné náhradní střídače na skladě. V případě poruchy měničů Fronius se téměř výhradně jedná o defekt jednoho výkonového dílu. Mezitím ostatní výkonové díly převezmou práci a střídač dodává do sítě bez přerušení, investor nepřichází o výdělek. Snížený výkon díky vadnému dílu se může projevit pouze za velmi slunečných dnů, kdy střídač pracuje na plný nominální výkon (v podmínkách ČR pouze pár dní v roce). Oprava chybného dílu je pak záležitostí několika minut. V případě centrálních střídačů stačí vysunout chybný a zasunout nový šuplík – výkonový díl (systém plug and play). U ostatních střídačů je výměna vadného dílu záležitost několika šroubků.

  • 4. Bezkonkurenční servis. Fronius má jako jediný z výrobců v ČR přímé obchodní zastoupení, servisní centrum a technickou podporu v českém jazyce. Opravu chybného dílu může provést servisní technik Fronius, kterýkoli z distributorů nebo jakýkoli člen sítě servisních partnerů Froniusu po celé ČR. V některých případech může provést opravu dokonce sám zákazník. Střídače se nemusí nikam vozit a oprava je velmi rychlá. Chytrý investor ví, že každá hodina výpadku jsou ztracené peníze. Pojištění pro případ poruchy je velmi komplikovaná a poměrně drahá záležitost, u našich střídačů navíc zbytečná. Chce-li mít investor úplnou jistotu, společnost Fronius může nabídnout kromě standardní pětileté záruky také prodloužení garancí měničů na 10, 15 nebo i 20 let za výrazně nižší ceny než někteří konkurenční výrobci.
  • 5. Nízké provozní náklady, dlouhá životnost zařízení. Fronius ve svých výrobcích používá tu nejkvalitnější elektroniku, při výrobě má několik stupňů kontroly a životnost střídačů je koncipována na minimálně 20 let. Díky mix conceptu však jednotlivé díly pracují ve skutečnosti jen 12 -15 let. Měniče Fronius jsou inteligentní, při startu spínají vždy nejdříve výkonové díly s nejmenším počtem odpracovaných hodin. Životnost se prodlužuje, investor šetří peníze.

  • 6. Propracovaný systém monitoringu, sběru dat a kontroly. Ať už jste majitelem FV systému na rodinném domku nebo vlastník fotovoltaického parku, Fronius Vám nabízí jeden z nejkomfortnějších systémů pro sledování, ukládání a analýzu dat o výrobě. Samozřejmostí jsou také hlášení o případných poruchách např. ve formě zvukového nebo světelného signálu, sms, e-mailu nebo faxu. Naší konkurenční výhodou je veškerý software dodávaný zdarma, včetně bezplatného systému pro sledování dat o výrobě na centrálním serveru. To je důležité zejména pro vlastníky větších fotovoltaických systémů, kteří mohou sledovat on-line data o výrobě odkudkoliv prostřednictvím internetu.
  • 7. Robustní a pevná konstrukce, jednoduchá instalace a obslužnost. Žádný plast, střídače Fronius mají pevný hliníkový obal zajišťující kvalitní ochranu před poškozením. Jsou také velmi oblíbené u instalačních firem pro snadnou montáž a obslužnost. Veškeré údaje o výrobě, případných poruchách nebo např. o problémech místní sítě lze vyčíst na jednoduchém a přehledném displeji.
  • 8. Dokonalá ochrana. Střídače Fronius používají technologii s vysokofrekvenčním trafem. Mají galvanické oddělení (střídavá strana je oddělena od stejnosměrné), a to zaručuje vysokou míru ochrany před poškozením. Galvanické oddělení je např. velmi důležité při použití tenkovrstvých fotovoltaických panelů. Přepínání vysokofrekvenčního trafa také umožňuje dosáhnout našim střídačům oproti konkurenci třech špiček účinnosti.

  • 9.Záruka stability výrobce. Firma Fronius vznikla již v roce 1945 a má několik oborů činnosti. V České republice je známá také díky jiným špičkovým produktům, zejména v oblasti svařování. Největšími odběrateli jsou takové firmy jako Škoda Auto Mladá Boleslav, Iveco Vysoké Mýto (dříve Karosa) atd. Volbou výrobků Fronius podpoříte také český průmysl, transformátory pro měniče jsou vyráběny v Českém Krumlově.
  • 10. FRONIUS je značkou kvality a vstřícného přístupu k zákazníkům. Kromě špičkových a osvědčených výrobků nabízí také technickou podporu v rodném jazyce a záruku dlouhodobé spokojenosti. Investor, který chce získat ze své elektrárny maximální energetický a finanční výnos, uvažuje komplexně a dopředu = volí střídače Fronius …

O dalších výhodách střídačů FRONIUS se lze dozvědět na www.fronius.cz.

 
 

 



FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Světoznámá americká přehrada Hoover Dam na hranici Nevady a Arizony doznala změn. Při naší první návštěvě v roce 2006 byly viditelná první místa pilířů ve skalách. Dnes již chybí ke spojení mostu pouze desítky metrů ...
Potřebujete transformátor, ale máte napjatý rozpočet? Co tedy ušetřit a raději se poohlédnout po kvalitně repasovaném kusu? Zajímá-li vás, jak v dnešní nesnadné ekonomické situaci snížit náklady při pořizování těchto druhů zařízení, tak bychom měli jeden tip ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933