Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

FLUKE svolává zpět dvoupolové zkoušečky T110, T130 a T150!


Document Actions
FLUKE svolává zpět dvoupolové zkoušečky T110, T130 a T150!
Společnost Fluke Corporation zjistila bezpečnostní problém, který se týká některých dvoupólových měřicích přístrojů Fluke T110, T130 a T150. Jako preventivní opatření se společnost Fluke rozhodla dobrovolně svolat všechny tyto výrobky a poskytnout zákazníkům nové a vylepšené ekvivalentní náhradní produkty. FLUKE prosí zákazníky, ABY OKAMŽITĚ UKONČILI používání svých měřičů napětí série T a aby postupovali podle svolávacích pokynů uvedených v části níže.
Komerční sdělení, ze dne: 2.11.2018
reklama


Bylo zjištěno, že u některých svolávaných přístrojů může dojít k předčasnému selhání propojovacího kabelu při cyklickém namáhání v ohybu. Nedávné experimenty prováděné firmou Fluke ukázaly široký rozptyl v počtu cyklů potřebných k selhání, které vykazovaly svolávané měřicí přístroje, což znamená, že některé svolávané přístroje podléhají selhání dříve než se očekávalo, což vede ke zkrácení životnosti některých z nich, což považuje společnost Fluke za nepřijatelné.

Dále, kabel může selhávat přerušovaně, takže, v závislosti na orientaci ohybu kabelu se může stát, že přístroj projde zkouškou samokontroly kontinuity, nebo validací na známém zdroji napětí, zatímco následné testy mohou vykazovat falešně negativní výsledky.

Primární funkcí měřiče napětí je, že detekuje přítomnost nebo nepřítomnost napětí, čímž umožňuje uživateli určit, zda se může dotknout elektrické instalace a začít bezpečně pracovat.

Falešně negativní výsledek může vést k úrazu elektrickým proudem nebo k elektrickému  oblouku při následných činnostech uživatele v důsledku falešně negativní indikace, což může  vést ke zranění nebo dokonce ke smrti. Kvůli tomuto riziku prosíme zákazníky, ABY OKAMŽITĚ UKONČILI používání svých měřičů napětí série T a aby postupovali podle svolávacích pokynů uvedených v části níže.


Čeho se výměna týká:
-    Jde o veškeré zkoušečky řady Fluke T110, T130, T150 (ve standardních verzích i ve verzích / VDE) dodané na trh s výrobními čísly od 2157000(0) do 4351999(9)
-    Týká se všech variant a akčních setů
-    Netýká se modelu T90, ten není touto akcí dotčen
-    Zkoušečky dodané naší firmou GHV Trading po 1.11.2018 již budou ze sérií s odstraněnou závadou

Kompletní průvodní informaci týkající se této svolávací akce najdete na tomto odkazu.

Co musíte nyní udělat
Přejděte na adresu www.fluke.cz/tpt-recall. Tato webová stránka bude obsahovat všechny podrobnosti spojené s tímto svoláváním výrobků. Na této stránce vyplňte úplně formulář pro svolání, včetně Vašeho jména a dodací adresy.
Odkaz na formulář naleznete zde.

Uveďte množství měřičů napětí T110, T130 a/nebo T150, které vlastníte. Společnost Fluke vám zašle předplacenou přepravní nálepku s vyplněnou adresou pro vrácení každého z vašich svolávaných přístrojů. Po obdržení nálepky na balík prosím objednejte vyzvednutí balíku na tel. č. v České republice +420 233 003 300 a na Slovensku + 421 2-16877.

Přístroje prosím zabalte do krabice, jednu vytištěnou kopii přepravního listu nalepte z vnější strany krabice a druhou kopii prosím vložte dovnitř balíku. Vždy zasílejte zpět pouze samotné přístroje bez krabiček nebo dalšího příslušenství.

Po obdržení svolávaných měřičů vám společnost Fluke zašle náhradní výrobky. Náhradní výrobek by měl být odeslán společností Fluke do 24 až 48 hodin po obdržení vašeho svolávaného měřiče napětí.

Kontaktní informace naleznete na adrese www.fluke.cz/tpt-recall. Nebo se můžete obrátit přímo na e-mail: cee.cs@fluke.com. Popřípadě telefonicky na čísle: +31 4 0267 5406. Ankush Malhotra. Viceprezident společnosti Fluke EMEA


Jako dovozce firmy Fluke do České a Slovenské republiky je firma GHV Trading, spol s r.o. připravena vám zodpovědět vaše dotazy popřípadě poradit při procesu registrace vaší výměny zařízení.

GHV Trading, spol. s r.o.
Ing. Jan Kančo
Tel.: +420 724 570 101
e-mail: jan.kanco@ghvtrading.cz



 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 21)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933