Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Elektrotechnik mezi paragrafy na XIII. semináři Unie soudních znalců


Document Actions
Elektrotechnik mezi paragrafy na XIII. semináři Unie soudních znalců
Pro všechny odpovědné osoby je činnost unie soudních znalců a následně jejich semináře minimálně inspirativní. Z předchozích ročníků víme, jaký obsah zazněl. Zkušenosti specialistů a rozbor některých předešlých událostí. O čem bude letošní seminář v dubnu? Aktuální stav zákona o vyhrazených technických zařízeních a mimořádné události na území ČR. Zpětná vazba na práci revizního technika a projektanta. Rozbor fatálních následků působení elektrického proudu a objasnění prevence. Ochrana zařízení proti přepětí a nadproudům. Černé odběry ze sítě nn ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.02.2019



XIII. seminář Unie soudních znalců 
Elektrotechnik mezi paragrafy



25. 4. 2019





Stručný obsah toho co zazní:
  • Aktuální stav zákona o vyhrazených technických zařízeních a mimořádné události na území ČR
  • Zpětná vazba na práci revizního technika a projektanta
  • Rozbor fatálních následků působení elektrického proudu a objasnění prevence
  • Ochrana zařízení proti přepětí a nadproudům
  • Černé odběry ze sítě nn

A nyní se podívejme podrobněji ...

Aktuální stav zákona o vyhrazených technických zařízeních a mimořádné události na území ČR
k právním úpravám v této oblasti nedošlo čtyřicet let a do teď se řídí v mnohém překonanými předpisy. Je potřeba zakotvit bezpečnost a ochranu zdraví při práci způsobem, který odpovídá v současnosti užívaným technologiím. Zákon je velmi komplexní, upravuje bezpečnost při provozu elektrických, plynových, zdvihacích a tlakových zařízení. Dále bude přednáška věnována nehodovým událostem, ke kterým došlo v posledních letech při provozu elektrických zařízení.


Pro větší náhled kliknout!


Zpětná vazba na práci revizního technika a projektanta
příspěvek se v první části zaměří na odpovědnost při výkonu odborné činnosti revizního technika a projektanta - tzv. odpovědnost za odbornost a za škodu způsobenou informací nebo radou za úplatu (výkon odborné činnosti) dle občanského zákona (§ 5 odst. 1a § 2950). Druhá část bude o revizní činnosti jako kontrolní činnost a rozdílnost vnímání této činnosti mezi objednatelem revize a technikem a na zpětnou vazbu na revizní a projekční činnost, kterou lze vysledovat v judikatuře.


Pro větší náhled kliknout!


Rozbor fatálních následků působení elektrického proudu a objasnění prevence
přednáška se zabývá působením elektrického proudu při jeho průchodu lidským tělem od jeho vniku přes pokožku jeho působení na srdeční činnost až po výstup z lidského těla. Respektuje se zde cesta proudu, jeho velikost a také doba jeho působení. Je zde popsáno, které vnitřní i vnější faktory ovlivňují velikost procházejícího proudu. V neposlední řadě je vysvětleno, za jakých okolností funguje při průchodu proudu lidským tělem proudový chránič.


Pro větší náhled kliknout!


Zkušenosti znalce s černými odběry ze sítě nn
srovnání neoprávněných odběrů elektrické energie s jinými krádežemi, rozbor několika konkrétních případů, častá pochybení při zjišťování „černých odběrů“ a při výpočtu náhrady škody, legislativa a některé právní výklady.

Ochrana zařízení proti přepětí a nadproudům
základní konstrukční chyby ve vnitřních pevných i pohyblivých elektrických instalacích a konkrétní případy z praxe - se zvyšováním komerčních požadavků na počet datových připojení a nárůst přenosových rychlostí zaznamenaly výrazný rozvoj také fixní i bezdrátové komunikační sítě, rozrůstají se počty a nové typy komunikačních koncových zařízení i zařízení informačních technologií. S tím neoddělitelně souvisí vzájemná existence sítí mn a nn. Mnoho uživatelů si o to více a častěji pokládá otázky „Co je chráněnou hodnotou a jaká jsou rizika?“ Přednáška se zaměří na popis chyb a uvedení praktických příkladů, v závěru na zamyšlení směřována do uživatelské oblasti a naznačení možných řešení k minimalizaci rizik s minimálními náklady.

Cena semináře: 1500,-Kč (1240,- Kč bez DPH)


OBJEDNEJTE SI SVOU ÚČAST
DŘÍV NEŽ POZDĚ!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Unie soudních znalců, o. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933