Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektrotechnik mezi paragrafy na XIII. semináři Unie soudních znalců (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.02.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektrotechnik mezi paragrafy na XIII. semináři Unie soudních znalců


Elektrotechnik mezi paragrafy na XIII. semináři Unie soudních znalců
Pro všechny odpovědné osoby je činnost unie soudních znalců a následně jejich semináře minimálně inspirativní. Z předchozích ročníků víme, jaký obsah zazněl. Zkušenosti specialistů a rozbor některých předešlých událostí. O čem bude letošní seminář v dubnu? Aktuální stav zákona o vyhrazených technických zařízeních a mimořádné události na území ČR. Zpětná vazba na práci revizního technika a projektanta. Rozbor fatálních následků působení elektrického proudu a objasnění prevence. Ochrana zařízení proti přepětí a nadproudům. Černé odběry ze sítě nn ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.02.2019




XIII. seminář Unie soudních znalců 
Elektrotechnik mezi paragrafy



25. 4. 2019

Hotel Pramen
Praha, Za černým mostem 362/3





Stručný obsah toho co zazní:
  • Aktuální stav zákona o vyhrazených technických zařízeních a mimořádné události na území ČR
  • Zpětná vazba na práci revizního technika a projektanta
  • Rozbor fatálních následků působení elektrického proudu a objasnění prevence
  • Ochrana zařízení proti přepětí a nadproudům
  • Černé odběry ze sítě nn

A nyní se podívejme podrobněji ...

Aktuální stav zákona o vyhrazených technických zařízeních a mimořádné události na území ČR
k právním úpravám v této oblasti nedošlo čtyřicet let a do teď se řídí v mnohém překonanými předpisy. Je potřeba zakotvit bezpečnost a ochranu zdraví při práci způsobem, který odpovídá v současnosti užívaným technologiím. Zákon je velmi komplexní, upravuje bezpečnost při provozu elektrických, plynových, zdvihacích a tlakových zařízení. Dále bude přednáška věnována nehodovým událostem, ke kterým došlo v posledních letech při provozu elektrických zařízení.


Pro větší náhled kliknout!


Zpětná vazba na práci revizního technika a projektanta
příspěvek se v první části zaměří na odpovědnost při výkonu odborné činnosti revizního technika a projektanta - tzv. odpovědnost za odbornost a za škodu způsobenou informací nebo radou za úplatu (výkon odborné činnosti) dle občanského zákona (§ 5 odst. 1a § 2950). Druhá část bude o revizní činnosti jako kontrolní činnost a rozdílnost vnímání této činnosti mezi objednatelem revize a technikem a na zpětnou vazbu na revizní a projekční činnost, kterou lze vysledovat v judikatuře.


Pro větší náhled kliknout!


Rozbor fatálních následků působení elektrického proudu a objasnění prevence
přednáška se zabývá působením elektrického proudu při jeho průchodu lidským tělem od jeho vniku přes pokožku jeho působení na srdeční činnost až po výstup z lidského těla. Respektuje se zde cesta proudu, jeho velikost a také doba jeho působení. Je zde popsáno, které vnitřní i vnější faktory ovlivňují velikost procházejícího proudu. V neposlední řadě je vysvětleno, za jakých okolností funguje při průchodu proudu lidským tělem proudový chránič.


Pro větší náhled kliknout!


Zkušenosti znalce s černými odběry ze sítě nn
srovnání neoprávněných odběrů elektrické energie s jinými krádežemi, rozbor několika konkrétních případů, častá pochybení při zjišťování „černých odběrů“ a při výpočtu náhrady škody, legislativa a některé právní výklady.

Ochrana zařízení proti přepětí a nadproudům
základní konstrukční chyby ve vnitřních pevných i pohyblivých elektrických instalacích a konkrétní případy z praxe - se zvyšováním komerčních požadavků na počet datových připojení a nárůst přenosových rychlostí zaznamenaly výrazný rozvoj také fixní i bezdrátové komunikační sítě, rozrůstají se počty a nové typy komunikačních koncových zařízení i zařízení informačních technologií. S tím neoddělitelně souvisí vzájemná existence sítí mn a nn. Mnoho uživatelů si o to více a častěji pokládá otázky „Co je chráněnou hodnotou a jaká jsou rizika?“ Přednáška se zaměří na popis chyb a uvedení praktických příkladů, v závěru na zamyšlení směřována do uživatelské oblasti a naznačení možných řešení k minimalizaci rizik s minimálními náklady.

Cena semináře: 1500,-Kč (1240,- Kč bez DPH)


OBJEDNEJTE SI SVOU ÚČAST
DŘÍV NEŽ POZDĚ!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Unie soudních znalců, o. s. - Pod Višňovkou 1662/21, Praha 4-Krč - - jiri.kutac@uniesoudnichznalcu.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.