Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Dvacátá první ELEKTRA OLOMOUC


Document Actions
dpevo_1.jpg
Ve dnech 11.-13. února 2003 se uskuteční na olomouckém Výstavišti Flora první díl série letošních veletrhů elektrotechniky, elektroniky a energetiky pod značkou Omnis – ELEKTRA OLOMOUC. Již třináctým rokem olomoucký veletrh zahajuje....
Petr Nasadil, ze dne: 4.02.2004
reklama

Ve dnech 11.-13. února 2003 se uskuteční na olomouckém Výstavišti Flora první díl série letošních veletrhů elektrotechniky, elektroniky a energetiky pod značkou Omnis – ELEKTRA OLOMOUC. Již třináctým rokem olomoucký veletrh zahajuje výstavní sezónu v oboru - z původní elektroburzy se stal jednou z nejvýznamnějších výstavních akcí v oboru elektro v České republice.

Pořadatelé očekávají účast 60-70 firem z celé České republiky a v menší míře také ze zahraničí. Kromě pravidelných účastníků se objeví také nové firmy, které se v Olomouci dosud ještě nepředstavily. O tom, jak široká je nabídka v oboru elektro, se bude moci přesvědčit opravdu každý, kdo veletrh navštíví. Vždyť nomenklatura zahrnuje v průmyslové sekci deset oborů, od elektroinstalací, až po například osvětlovací techniku nebo pomůcky a nářadí pro elektrikáře. Ve tradičně slabší spotřební sekci by neměly chybět domácí spotřebiče, audio a videotechnika a telekomunikační technika. Konečně v informační sekci se specialisté zdrží především u široké nabídky technické literatury a počítačových programů z oboru elektro.

U specializovaných veletrhů, mezi které Elektra rozhodně patří, nemůže chybět odborný doprovodný program. Letošní nabídka přednášek se týká především kontrolních orgánů státní správy, novinek v oblasti připojování a dodávek elektrické energie, změn v legislativě v oboru elektro a předpisů v energetice, další blok se bude týkat nářadí a spotřebičů – jejich měření, revize a evidence.

11.-12.února

Více informací najdete na http://www.omnis.cz/elektra.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933