Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Tiskové zprávy

Třetí ročník veletrhu ElfetexFest Ostrava začíná už 12. listopadu

  • 6.11.2014
Třetí ročník veletrhu ElfetexFest Ostrava začíná už 12. listopadu
Od 12. do 13. listopadu bude v multifunkční aule GONG probíhat třetí ročník veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky ElfetexFest Ostrava. Veletrhu se zúčastní více jak 50 vystavovatelů z řad dodavatelů elektroinstalační a jiné techniky. Návštěvníci se také mohou zúčastnit školení Revize elektrických spotřebičů a nářadí a Aplikace nového souboru norem na návrh a výrobu rozvaděčů. Podrobnosti včetně volné vstupenky na veletrh naleznete v tomto článku.

SCHNEIDER ELECTRIC: Nová řada záložních zdrojů UPS s označením Smart-UPS On-Line

  • 5.11.2014
SCHNEIDER ELECTRIC: Nová řada záložních zdrojů UPS s označením Smart-UPS On-Line
Společnost Schneider Electric v červnu uvedla na trh novou řadu záložních zdrojů UPS s označením Smart-UPS On-Line a výkonem 5-10kVA. Nová řada nalezne uplatnění v serverovnách, datových centrech, zdravotnických laboratořích i v průmyslových provozech. Unikátní úsporný režim umožňuje až 97% efektivitu zařízení, čímž je zajištěna úspora energie i nákladů. Bližší informace se o nové řadě se dozvíte v tomto článku.

TECO: Novinky řídicího systému Tecomat Foxtrot

  • 20.10.2014
TECO: Novinky řídicího systému Tecomat Foxtrot
Tecomat Foxtrot je modulární centralizovaný řídicí systém s rozsáhlou nabídkou distribuovaných periferních prvků s širokým použitím. K aktuálním novinkám systému patří například nový 4,3" dotykový panel na zeď či vestavný panel v libovolném barevném odstínu, kombinovaná nástěnná čidla CO2, teploty a vlhkosti v designech interiérových nástěnných vypínačů nebo služba Teco-Route, díky níž uživatel nepotřebuje statickou ani dynamickou veřejnou IP adresu pro vzdálený přístup k řízenému domu či technologii. Více informací o systému se dozvíte v tomto článku.

Čeští elektrotechnici uctili památku Járy (da) Cimrmana

  • 15.10.2014
Čeští elektrotechnici uctili památku Járy (da) Cimrmana
Ve středu 17. září 2014 v 14:46 vyvrcholil vzpomínkový akt na slavného Čecha a geniálního samouka Járu (da) Cimrmana položením kytice u jeho pomníku v Letohradu. Shromáždění elektrotechnici připomněli odkaz tohoto Mistra a v závěru poklekli před jeho pomníkem, aby rozvinuli pentle kytice, kterou vzdali Járovi (da) Cimrmanovi hold. Více informací o této vzpomínkové akci Českomoravské elektrotechnické asociace se dozvíte v tomto článku.

ABB: Připravujete elektroinstalaci nového objektu?

  • 13.10.2014
ABB: Připravujete elektroinstalaci nového objektu?
Systémová elektroinstalace Ego-n společnosti ABB svými možnostmi představuje ideální řešení zejména pro novostavby a rekonstrukce rodinných domů a bytů. Zvládá centrální i lokální řízení osvětlení, okenních žaluzií i předokenních rolet, elektrických spotřebičů, vytápění a klimatizace, zavlažování a dalších funkcí, které jsou klasickou elektroinstalací jen velmi obtížně řešitelné, nebo je nelze realizovat vůbec. Více informací se dozvíte v tomto článku.

OEZ: Kouřotěsné a požárně odolné rozvodnicové skříně DistriSet

  • 9.10.2014
OEZ: Kouřotěsné a požárně odolné rozvodnicové skříně DistriSet
Společnost OEZ uvádí na trh nové rozvodnicové skříně s požární odolností, které jsou také kouřotěsné. Jsou to rozvodnicové skříně DZ54, které nahradí dosavadní skříně DZ43 až EI30. U nových rozvodnicových skříní tvoří dveře spolu s rámem požární uzávěr, který poskytuje požární odolnost EI230. Požární uzávěr zamezuje průniku teplého i studeného kouře, a splňuje tedy podmínky parametrů Sm i Sa. Více informací o nových skříních se dozvíte v tomto článku.

Jak funguje služba Klient společnosti StopStav.cz

  • 2.10.2014
Jak funguje služba Klient společnosti StopStav.cz
Společnost StopStav.cz v létě 2014 spustila novou službu Klient, která je přizpůsobena zejména pro zákazníky velkoobchodních prodejců s elektroinstalačním materiálem. Služba vychází z myšlenky sdílení informací o neplatících zákaznících mezi jednotlivými registrovanými uživateli a tím umožňuje již předem varovat ostatní před nespolehlivým klientem. Jak tato služba funguje a jaké jsou podmínky jejího užívaní? To se dozvíte v tomto článku.

LAPP KABEL: Lapp Kabel zve ke svému stánku na MSV 2014

  • 27.09.2014
LAPP KABEL: Lapp Kabel zve ke svému stánku na MSV 2014
Společnost Lapp Kabel zve své příznivce ke svému stánku na 56. Mezinárodním Strojírenském Veletrhu v Brně. Stánek společnosti bude stát od 29. září do 3. října 2014 na ploše mezi pavilony Z, P a F. Pro návštěvníky je přichystána netradiční prezentace širokého sortimentu produktů a služeb Lapp Group. Budou si moci poslechnout produkty společnosti od kapely Rolling Stones Revival. Více informací se dozvíte v tomto článku.

Stopstav.cz spouští novou službu Klient

  • 23.09.2014
Stopstav.cz spouští novou službu Klient
Registr insolventních firem Stopstav.cz v těchto dnech spouští novou službu Klient. Ta vychází ze stejného principu jako pilotní projekt Stopstav.cz, ale s tím rozdílem, že je určena pro zákazníky velkoobchodů - montážníky, firmy, maloobchody a živnostníky. Jejím cílem je vytvořit v rámci oboru elektromateriálu funkční nástroj na výměnu informací o neplatičích i na nižších patrech distribuční cesty. V těchto dnech firma pracuje na spuštění DEMO verze, kde si každý bude moci vyzkoušet základní funkce systému. Podrobnější informace o nové službě se dozvíte v tomto článku.

V Praze se uskuteční První Forum ČR o technice KNX

  • 18.09.2014
V Praze se uskuteční První Forum ČR o technice KNX
Ve středu 24. září 2014 se v Praze uskuteční První Forum České republiky o technice KNX a jejím využití pro řízení domů a budov. Na Foru vystoupí zástupci členských společností KNX Asociace - ABB, Schneider Electric, Siemens a Wago s příspěvky o KNX přístrojích a jejich funkcích. Certifikační školicí středisko KNX na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně na Foru představí certifikační KNX školení. Součástí programu bude i široká diskuse. Účast na Foru je možná po předchozí registraci a je bezplatná.

Chytrý dům a „hloupá“ elektřina

  • 17.09.2014
Chytrý dům a „hloupá“ elektřina
Život v inteligentně řízeném domě přináší majitelům nadstandardní komfort. Ten je umožněn díky automatizaci a digitálnímu ovládání prostředků, jako jsou topení a klimatizace, světelné zdroje a žaluzie, teplota v bazéně a sauně až po mediální zábavu v celém domě. Vše je vzájemně provázané, centrálně řízené a vyladěné do posledního detailu. Až na to, že někdy čidla poskytnou chybnou hodnotu, řídící jednotka se restartuje a veškeré nastavení „inteligentního“ domu je opakovaně ztraceno.

Infračervená kamera a vibrometr Fluke pro odhalení problémů při výrobě

  • 12.09.2014
Infračervená kamera a vibrometr Fluke pro odhalení problémů při výrobě
Mezi nejpraktičtější ukazatele hrozícího problému při výrobě patří teplota a vibrace. Většina mechanických součástek vydává za normálního provozu určité množství tepla a vibrací. Nadměrné množství tepla, podchlazení nebo vibrace mohou ukazovat na některé problémy v pozadí, které lze napravit dříve, než dojde k poruše a zastavení výroby. Infračervená kamera Fluke Ti400 a vibrometr Fluke 805 pomáhají měřit teplotu a vibrace. Z naměřených dat lze poté zjistit, o jaký problém se jedná a jak jej vyřešit.

#EH: Ve Sloupně si výstavou připomenou elektrifikaci Bydžovska

  • 5.09.2014
#EH: Ve Sloupně si výstavou připomenou elektrifikaci Bydžovska
V prosinci letošního roku uplyne 90 let od doby, kdy se v obci Sloupno poprvé rozsvítily elektrické žárovky. Významné výročí si obec připomene výstavou na sloupenském zámku, která bude přístupná v měsících září a říjnu 2014. Na zámku budou vystaveny především písemné dokumenty z počátků elektrifikace Bydžovska, které ještě dosud nebyly v takovém rozsahu zveřejněny. K vidění bude i nejstarší projektová dokumentace z roku 1894.

PHXC: Slavnostní otevření nového showroomu v Brně

  • 18.08.2014
PHXC: Slavnostní otevření nového showroomu v Brně
Jízda v elektromobilu nebo beseda s vítězem závodů elektromobilů přes Alpy "Wave Trophy". Na to se mohou těšit registrovaní účastníci slavnostního otevření nového showroomu společnosti Phoenix Contact v Brně. Nový show room vznikl v sídle firmy na ulici Dornych 47b. Slavnostní otevření se uskuteční v pátek 29. srpna 2014 od 15 hodin a potrvá až do večera. Na účastníky čeká kulturní program i zážitkový catering a koktejly.

Zlatá medaile na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2014

  • 31.07.2014
Zlatá medaile na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2014
Na Mezinárodním strojírenském veletrhu proběhne i v letošním roce tradiční soutěž Zlatá medaile MSV, kterou vyhlašují Svaz průmyslu a obchodu a Vysoké učení technické. Mezinárodní komise ocení inovativní exponáty, které nejlépe splní kritéria hodnocení. Soutěžící se mohou přihlásit do 19. září 2014. Slavnostní vyhlášení proběhne na společenském večeru v pondělí 29. září 2014.
FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933