Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Legislativa, Normalizace, Připravované normy

Semináře PŠIS Nymburk opět s aktuálním programem 2023

  • 1.06.2023
Semináře PŠIS Nymburk opět s aktuálním programem 2023
Pro většinu z nás dobře známé nymburské středisko PŠIS, aktuálně pořádá přednášky s tématy, která se za poslední rok každodenně skloňují. Letošní vlna čtyř oblastních seminářů v Nymburce, Příbrami a Havlíčkově Brodě a Litoměřicích nese tato sdělení: Nové ČSN a změny ČSN v oblasti elektro. Dobíjecí stanice pro elektromobily. Fotovoltaické elektrárny. Revize/zkoušky ručního elektrického nářadí a spotřebičů. Zkoušky elektrotechniků podle nařízení vlády č.194/2022Sb. Oč přesně jde, popisuje tento krátký vhled ...

Normy 2014 pro rozvaděče a elektrotechniku

  • 2.10.2014
Normy 2014 pro rozvaděče a elektrotechniku
Jaké jsou nové a připravované normy v oblasti elektrotechniky či nová norma pro staveništní rozvaděče? Jaké technické normalizační informace platí v oblasti pravidel pro elektrotechniku? A jak probíhá zavádění souboru HD 60364? Odpovědi na tyto otázky a další informace z této oblasti se dozvíte v článku Vincenta Csirika.

ČNI: Tématické balíčky za zvýhodněnou cenu

  • 26.09.2006
ČNI: Tématické balíčky za zvýhodněnou cenu
Rozšíření služeb ČNI pro uživatele technických norem ČNI připravil, v rámci lepšího zpřístupnění technických norem jejich uživatelům, další výhodnou službu, a to v podobě cenově příznivých balíčků svých produktů.

ČNI: Balíček - Obsluha a práce na elektrických zařízeních

  • 26.09.2006
ČNI: Balíček - Obsluha a práce na elektrických zařízeních
Soubor norem stanovuje požadavky na bezpečnou obsluhu elektrických zařízení a práci na nich a nebo v jejich blízkosti. Tyto práce se týkají obsluhy, práce a údržby.
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933