Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Legislativa, Normalizace, Připravované normy

Semináře PŠIS Nymburk opět s aktuálním programem 2023

  • 1.06.2023
Semináře PŠIS Nymburk opět s aktuálním programem 2023
Pro většinu z nás dobře známé nymburské středisko PŠIS, aktuálně pořádá přednášky s tématy, která se za poslední rok každodenně skloňují. Letošní vlna čtyř oblastních seminářů v Nymburce, Příbrami a Havlíčkově Brodě a Litoměřicích nese tato sdělení: Nové ČSN a změny ČSN v oblasti elektro. Dobíjecí stanice pro elektromobily. Fotovoltaické elektrárny. Revize/zkoušky ručního elektrického nářadí a spotřebičů. Zkoušky elektrotechniků podle nařízení vlády č.194/2022Sb. Oč přesně jde, popisuje tento krátký vhled ...

Normy 2014 pro rozvaděče a elektrotechniku

  • 2.10.2014
Normy 2014 pro rozvaděče a elektrotechniku
Jaké jsou nové a připravované normy v oblasti elektrotechniky či nová norma pro staveništní rozvaděče? Jaké technické normalizační informace platí v oblasti pravidel pro elektrotechniku? A jak probíhá zavádění souboru HD 60364? Odpovědi na tyto otázky a další informace z této oblasti se dozvíte v článku Vincenta Csirika.

ČNI: Tématické balíčky za zvýhodněnou cenu

  • 26.09.2006
ČNI: Tématické balíčky za zvýhodněnou cenu
Rozšíření služeb ČNI pro uživatele technických norem ČNI připravil, v rámci lepšího zpřístupnění technických norem jejich uživatelům, další výhodnou službu, a to v podobě cenově příznivých balíčků svých produktů.

ČNI: Balíček - Obsluha a práce na elektrických zařízeních

  • 26.09.2006
ČNI: Balíček - Obsluha a práce na elektrických zařízeních
Soubor norem stanovuje požadavky na bezpečnou obsluhu elektrických zařízení a práci na nich a nebo v jejich blízkosti. Tyto práce se týkají obsluhy, práce a údržby.
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Je ve všeobecné známosti, že objekty by měly být chráněny hromosvody. Jak ale určit kvalitu systému ochrany před bleskem? Detailnější informace poskytuje ČSN EN 62305-2. Pomůckou pak je free software Milana Kauckého ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933