Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

OHK BRNO: Jak to vypadá s elektrikáři v Rakousku?


Document Actions
OHK BRNO: Jak to vypadá s elektrikáři v Rakousku?
10 českých zástupců firem z oboru elektrotechnika a středních odborných škol se ve dnech 11.-12.10.2005 zúčastnilo setkání s rakouskými odborníky v St. Pölten.
Michal Pokora, ze dne: 3.11.2005
reklama

10 českých zástupců firem z oboru elektrotechnika a středních odborných škol se ve dnech 11.-12.10.2005 zúčastnilo setkání s rakouskými odborníky v St. Pölten.

V rámci projektu SFMP Phare 2003 a ve spolupráci s Hospodářskou komorou Dolního Rakouska získali první den účastníci při návštěvě rakouského WIFI – Institutu na podporu hospodářství se sídlem v St. Pölten nové kontakty, informace o odborném vzdělávání v Rakousku – učňovském školství, mistrovským zkouškám, přezkušování a kontrole kvalifikace, dále jim byly zodpovězeny i další konkrétní dotazy, spojené s výměnou vlastních a získání nových zkušeností v oboru, tak jak funguje na obou stranách hranice.

Druhý den přivítal českou skupinu prokurista Werner Zatel na půdě elektrofirmy Klenk & Meder, jedné z největších a nejvýznamnějších společností v oboru v celém Dolním Rakousku. Zde účastníci delegace absolvovali exkurzi ve firmě, nahlédli do jednotlivých oddělení a seznámili se zde s jednotlivými bloky činnosti a výroby.

Potom navíc přímo v praxi shlédli stavbu, na které se firma podílí a podívali se na práce v novém krytém plaveckém areálu St. Pölten.

Odpolední část programu byla věnována návštěvě Landesberufschule ve Stockerau. Zástupce ředitele Helmut Fuxberger představil českým účastníkům historii školy, jednotlivé studijní programy, její začlenění v rakouském vzdělávácím systému a fundovaně zodpověděl konkrétní dotazy jednotlivých účastníků. Poté došlo i na praktické představení a exkurzi ve výuce, v jednotlivých laboratořích a prostorách školy a na závěr čeští zástupci navštívili i školní internát.

Co říci závěrem?
Možná to můžeme vyjádřit slovy účastníků setkání: přinesené poznatky a konfrontace se skutečností v zahraničí by se mohly stát podnětem v jejich vlastní praxi, organizaci vyučovacího procesu a rozvoji česko-rakouských vztahů v této oblasti.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

RHK Brno
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933