Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (5.)


Document Actions
Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (5.)
Jaká je povinnost kvalifikačního orgánu při přijetí neúplné žádosti? Uznání, procedury - postupy pro žádosti a ohodnocení, dodání dokumentů pro žádost, autorizovaný podpis, registrace žádosti, ověření správnosti, lhůta pro ohodnocení ...
Karel Dvořáček, ze dne: 31.03.2005
reklama

Uznání
Oprávněný národní orgán musí uznat kvalifikační orgán za oprávněný a spolehlivý pro posuzování kvalifikace v souladu s touto normou [Technickou specifikací], pokud kvalifikační orgán postupuje podle procedur a kritérií stanovených v článcích této normy [Technické specifikace].

Kde uznání není přímo zavedeno národní legislativou, musí oprávněný orgán postupovat v souladu s principy nezávislosti a nestrannosti definovanými v této kapitole.

V závislosti na důvodech pro zrušení může být nezbytná revize udělených certifikací [oprávnění].

Procedury [postupy] pro žádosti a ohodnocení
Vyžádání dokumentů pro podání žádosti
Žadatel se musí na kvalifikační orgán obrátit písemně (včetně faxu, pošty nebo e-mailu) a vyžádat si dokumenty potřebné pro vyplnění k žádosti.

Dodání dokumentů pro žádost
Na vyžádání musí kvalifikační orgán zaslat žadateli během deseti pracovních dnů dokumenty pro žádost (tj. formuláře k žádosti a další dokumenty stanovené v Dodatku A).

Autorizovaný podpis
Žádost musí být podepsána osobou povinně autorizovanou zastoupením dodavatele.

Registrace žádosti
Po přijetí žádosti musí kvalifikační orgán neprodleně zaznamenat žádost do interního registru [vnitřního rejstříku].

Úplnost žádosti
Po přijetí žádosti musí kvalifikační orgán zkontrolovat její úplnost. Je-li žádost neúplná, musí kvalifikační orgán během 20 pracovních dnů po přijetí žádosti požádat o chybějící informaci/dokumentaci požadovanou pro kvalifikaci.

Kvalifikační orgán může stanovit přiměřenou časovou lhůtu pro doplnění žádosti. Časová lhůta nesmí být kratší než 20 pracovních dnů počínaje přijetím požadavku kvalifikačního orgánu žadatelem. Žadatel může požádat o prodloužení.

Pokud žadatel nesplní požadavek na doplnění žádosti v povinné lhůtě, žádost není nadále platná, s výjimkou toho, když může během této doby prokázat, že prodlení při předložení chybějících dokumentů nebo certifikátů je způsobeno třetí osobou. Všechny požadavky a odpovědi musí být provedeny způsobem, který je možno ověřit.

Ověření správnosti
Pokud se projeví zřejmý rozpor nebo nesprávnost, musí kvalifikační orgán neprodleně požádat žadatele o předložení náležitého ověření správnosti národně uznaným úřadem/orgánem.

Procedura [postup] ohodnocení

Lhůta pro ohodnocení
Lhůta pro ohodnocení počíná tím, že kvalifikační orgán obdrží úplnou žádost. Lhůta pro ohodnocení nesmí překročit šest měsíců.

Pokračování .....

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933