Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Paní volala na hlavní číslo portálu se stížností. Objednala si změnu přípojky z jedné fáze na tři fáze. Technik přijel, přepojil vedení, ale jeho chybou polovina spotřebičů v bytě přestala fungovat. I když pojištění existuje, jeho plnění bude trvat ...
  • Zdá se někomu dnešní svět přetechnizovaný? Diví se někdo dnešnímu počtu norem? Vždyť před sto léty stačila malá brožurka a elektrotechnikům bylo vše jasné. Samozřejmě, pokrok a vývoj technologií nás dostal do tohoto stavu. Co vše je dnes v normalizaci ...

Přístroj pro revizi elektrických spotřebičů


Document Actions
Přístroj pro revizi elektrických spotřebičů
PU 194 DELTA Metra Blansko, Přístroj určený pro měření při revizích elektrických spotřebičů a přenosného nářadí. Přístroje splňují požadavky norem ČSN 33 1600, ČSN 33 1610 a ČSN EN 60 204-1. Co vše tímto přístrojem změříme?
Igor Nováček, ze dne: 1.12.2004
reklama

Na ostravském veletrhu Elektrotechnika byl na stánku Metry Blansko stále největší zájem o PU 194.

PU 194 DELTA Metra Blansko, Přístroj určený pro měření při revizích elektrických spotřebičů a přenosného nářadí. Přístroje splňují požadavky norem ČSN 33 1600, ČSN 33 1610 a ČSN EN 60 204-1.

Tento přístroj je vybaven pamětí s kapacitou 1000 naměřených hodnot a umožňuje jejich přenos do počítače. Zadávání identifikačního osmimístného kódu spotřebiče je možné z klávesnice nebo pomocí snímače čárového kódu. Verze přístroje PU194 DELTA 10 A, umožňuje měření odporu ochranného vodiče střídavým proudem 10A.

Z pohledu konstrukce....
Přístroj PU 194 DELTA je zabudován do pouzdra z odolného plastu. V odklápěcím víku je umístěn velký podsvícený displej, který umožňuje zobrazit současně 2 měřené veličiny, jednu z nich navíc i na 40-ti dílkovém sloupcovém indikátoru - bargrafu. Současně s měřenými veličinami jsou zobrazeny jejich symboly, jednotky a nastavené hodnoty měřicích napětí a proudů. Vedle displeje jsou pak umístěna přehledná schémata měřicích úloh. Přístroj je ovládán pomocí membránové klávesnice.

Pro připojení měřených spotřebičů je přístroj vybaven jedinou zásuvkou, nebo slouží jako napájecí a testovací. Spotřebiče bez síťové vidlice lze připojit měřicími šňůrami z příslušenství přístroje ke konektorům, umístěných na panelu přístroje.

Co vše tímto přístrojem změříme?
- izolační odpory RISO do 400 M
Ω měřicím napětím 50, 100, 250 a 500V
- odpor ochranného vodiče RPE do 20
Ω stejnosměrným proudem min. 200mA (s přepínáním polarity)
- odpor ochranného vodiče RPE do 1
Ω střídavým proudem 10A (pouze PU 194 DELTA 10A)
- unikající proudy (proud ochranným vodičem IPE, náhradní unikající proud ID, rozdílový proud I)
- dotykový proud IF
- síťové napětí UN
- proud odebíraný měřeným spotřebičem IN
- činný příkon P, zdánlivý příkon S, a cos
φ měřeného spotřebiče
- teplotu
- otáčky

Z praxe můžeme potvrdit, že techničtí poradci Metra Blansko se účastní všech zajímavých elektrotechnických událostí, aby byli nápomocni radou a vysvětlením....

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933