Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Kancelář do kapsy (1.)


Document Actions
Kancelář do kapsy (1.)
Mobilita je bezesporu pro mnohé podnikající výrazem, který ztělesňuje určité výhody. V minulém desetiletí byl doslova trhákem mobilní telefon. Vzpomínám si na některá tvrzení.....
Miroslav Minařík, ze dne: 26.10.2004
reklama

Mobilita je bezesporu pro mnohé podnikající výrazem, který ztělesňuje určité výhody.  V minulém desetiletí byl doslova trhákem mobilní telefon. Vzpomínám si na některá tvrzení, proč mobilní telefon není pro toho, a tohoto potřeba. Nyní s odstupem času vidíme, že se telefonní mobilita rozšířila dokonce i na mládež na základních školách.

Zůstaňme však u populace v produktivním věku, respektive u těch, kteří toho v životě chtějí zvládnout více, než jiní. Tajemství (kromě znalostí své profese) spočívá v organizaci svých aktivit a následně času. K uvedenému tématu existuje mnoho literatury a seminářů o "time managementu". Mnozí mi dají za pravdu, že po načerpání informací se obklopí nástěnkami a praktickými POST-IT lístky. Ano, to vše jsou opravdu užitečné pomůcky. Ovšem pouze tehdy, když jste v jejich blízkosti, tedy na svém pracovišti.

V květnu roku 2002 jsem zde popisoval svůj první PDA (Personal Digital Asistent). Od té doby se můj názor na takovou, či podobnou pomůcku jen a jen prohloubil. Nutné podotknout, že uživatel musí být tzv. "počítačově gramotný" a pak mu již zbývá dobře s pomůckou pracovat.

Co je nového?
S taktem miniaturizace se dostávají mnohé nástroje do jediné "krabičky". Zmínil bych se pouze o nástrojích, které využívá elektrotechnik. K tomu účelu jsem se zeptal svého spolužáka, který již na při studiích předvídal tyto situace.

Stručně, k čemu využíváš jako elektrotechnik svůj PDA?

  • Kontaktů potřebuji tolik,
    že jsem často přemýšlel, kam jsem ty údaje zapsal. Nyní mám o každém informace ve své kapse, v bezpečí pod heslem.
  • Rozvrh hodin
    je pro mne alfou omegou pro pracovní činnost. I přes to, že naše montážní společnost má svou sekretářku, já mám svou stále u sebe. Ta mne upozorňuje dnem i nocí.
  • Telefon
    patrně používá každý, já jej mám jakou součást jednoho přístroje. Jen díky tomuto přístroji mám vlastně v kapse celý svůj telefonní seznam.
  • Pošta, e-maily a SMS
    dostupné na dvě klepnutí je určitě výhodou. Vždy se mohu podívat do archivu....
  • A mnohé další funkce,
    ovšem ty jsou pro mne sekundární. Třeba Word, Excel, hry, faxy, možnosti prezentace Power Point.... V mém případě mne tyto funkce neoslovují.

Je něco co jsi ještě nevyzkoušel?

  • GPS a mapy
    jsem sice na svém PDA nezkusil, ovšem viděl jsem to v praxi u mého příbuzného v Německu. Rád bych se s tím prakticky seznámil u nás, protože jezdím po republice stále. Kontrolní dny po všech našich montážích často vyžadují znát cestu velmi dobře.

Je důležité si uvědomit, že režim každého z nás může být více, méně odlišný. Tato zařízení jsou určena pro všechny běžné kancelářské práce. Je na každém, jak s kterým nástrojem zacházíme.

V příštím díle bychom vás chtěli seznámit se systémem GPS ve spojení s mapou v PDA.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Už nám zakázali telefonování v autě a teď se prý blíží zákaz i telefonování během bouřky! Jde o vtip nebo opravdu hrozí nějaké nebezpečí? Telefonování za bouřky a jeho nebezpečí bych přiřadil mezi tzv., Urban legend. Legenda o černém autě začínala také tmavým kočárem a tak tomu je i s použitím mobilu za bouřky. 
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933