Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kancelář do kapsy (1.) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.10.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kancelář do kapsy (1.)


Kancelář do kapsy (1.)
Mobilita je bezesporu pro mnohé podnikající výrazem, který ztělesňuje určité výhody. V minulém desetiletí byl doslova trhákem mobilní telefon. Vzpomínám si na některá tvrzení.....
Miroslav Minařík, ze dne: 26.10.2004

Mobilita je bezesporu pro mnohé podnikající výrazem, který ztělesňuje určité výhody.  V minulém desetiletí byl doslova trhákem mobilní telefon. Vzpomínám si na některá tvrzení, proč mobilní telefon není pro toho, a tohoto potřeba. Nyní s odstupem času vidíme, že se telefonní mobilita rozšířila dokonce i na mládež na základních školách.

Zůstaňme však u populace v produktivním věku, respektive u těch, kteří toho v životě chtějí zvládnout více, než jiní. Tajemství (kromě znalostí své profese) spočívá v organizaci svých aktivit a následně času. K uvedenému tématu existuje mnoho literatury a seminářů o "time managementu". Mnozí mi dají za pravdu, že po načerpání informací se obklopí nástěnkami a praktickými POST-IT lístky. Ano, to vše jsou opravdu užitečné pomůcky. Ovšem pouze tehdy, když jste v jejich blízkosti, tedy na svém pracovišti.

V květnu roku 2002 jsem zde popisoval svůj první PDA (Personal Digital Asistent). Od té doby se můj názor na takovou, či podobnou pomůcku jen a jen prohloubil. Nutné podotknout, že uživatel musí být tzv. "počítačově gramotný" a pak mu již zbývá dobře s pomůckou pracovat.

Co je nového?
S taktem miniaturizace se dostávají mnohé nástroje do jediné "krabičky". Zmínil bych se pouze o nástrojích, které využívá elektrotechnik. K tomu účelu jsem se zeptal svého spolužáka, který již na při studiích předvídal tyto situace.

Stručně, k čemu využíváš jako elektrotechnik svůj PDA?

Je něco co jsi ještě nevyzkoušel?

Je důležité si uvědomit, že režim každého z nás může být více, méně odlišný. Tato zařízení jsou určena pro všechny běžné kancelářské práce. Je na každém, jak s kterým nástrojem zacházíme.

V příštím díle bychom vás chtěli seznámit se systémem GPS ve spojení s mapou v PDA.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.