Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Akce Alcad Brno 2002


Document Actions
Článek
V hotelu Voroněž, v sále, kde se odehrávají všechna významná setkání, se prezentovala španělská společnost Alcad. Prezentovala nově zřízené české zastoupení společnosti.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.11.2002
reklama

K příležitosti nově zřízeného zastoupení v Česku pořádala španělská společnost Alcad velkou seznamovací prezentaci.  Událost zahájil ředitel firmy Jorge Truffin a  následně generální ředitel Antton Galarza, který informoval o zázemí společnosti, o profesionálním přístupu celé sítě společnosti ALCAD a o budoucím vývoji s hlavním cílem uspokojení zákazníků.

I přes to, že se uvedená technologie nachází v oblasti malého napětí, zcela evidentně byla účast silnoproudých odborníků převažující. Mezi účastníky, což byli projektanti, rozpočtáři, řemeslníci, vedoucí pracovníci, se objevili také zástupci tisku. Konkrétně Mgr.Jana Krejčová (Elektroinstalatér), Stanislav Prchal  (Elektrotechnika v praxi), samozřejmě naše redakce. Mezi návštěvníky jsme také zahlédli Ing.Bavlnku (Elektromont), nebo brněnského specialistu na domovní komunikace Karla Kačmaříka. Nechyběli ani obchodníci z prostějovského velkoobchodu Fröschl (Krejčí, Navrátil).

Na prezentaci bylo zdůrazněno, že výrobce se zaměřuje na všechny skupiny, uživatel, montér, projektant.

Dále bylo zmíněno informace o prodejním řetězci, který je pro ČR naplánován tak, aby se produkty Alcad dostaly ke spotřebiteli bez zbytečných prodlev. Alcad klade důraz na kvalitu přenášeného zvuku, resp. na jeho věrný přenos, který je důležitý pro identifikaci volajících. Intuitivní zapojení všech dílů systému je výrazným charakteristickým rysem tohoto produktu.

Jediné co nějakým způsobem nelahodilo oku, resp. uchu byl simultánní překlad, který prodlužoval dvojnásobně prezenční dobu.

 

Překlad byl nutný, protože Alcad v ČR v tomto okamžiku ještě nemá česky hovořícího odborníka, který by dokázal do podrobností vypovědět o systému tolik jako Igor Martinez... španělský specialista z Alcadu. Ovšem překlad samotný byl perfektní, protože se jej ujal Jorge Truffin, v Česku vystudoval elektrotechniku. Nyní je jednou z hlavních osobností českého zastoupení Alcad.

Zeptali jsme se na několik doplňujících informací:
Jsou, nebo budou připravované komunikační systémy Alcad kompatibilní s EIB?
Ano, s novými plně digitálními přístroji počítáme, že budou začleněny do standardu EIB.

Jsou možné vzájemné kombinace kamery a monitorů jiných výrobců?
Možné je opravdu mnoho. Některé konkurenční výrobce máme již v tabulkách kompatibility. Co není doposud uvedeno se musí konkrétně prověřit. Ovšem v tom nespatřujeme výrazný problém.

Objeví se v nových řadách také možnost možnost tlačítkového kódování nebo čtečky karet?
Ano, již teď se vyvíjí nová rozšíření o další praktické periferie.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933