Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

STŘECHY PRAHA 2013: Jubilejní 15. veletrh


Document Actions
STŘECHY PRAHA 2013: Jubilejní 15. veletrh
Jubilejní 15. veletrh Střechy Praha proběhne 6. až 9. února v PVA EXPO PRAHA Letňany. Jedná se o veletrh střešních krytin, materiálů, doplňků, řemesel a služeb pro stavbu a renovaci střech, největší akci v oboru střech u nás i ve střední Evropě. V souběhu se uskuteční 9. specializovaná výstava Solar Praha zaměřená na alternativní zdroje a úspory energií, nový projekt Řemeslo Praha a veletrh For Pasiv zaměřený na nízkoenergetické, pasivní a nulové stavby.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.02.2013
reklama

Vedle četných a zajímavých expozic jsou pro návštěvníky připraveny přednášky špičkových odborníků, bezplatná poradenská centra i rozptýlení v podobě soutěží o hodnotné ceny.

Veletrhy nabídnou široký výběr produktů od střešních krytin, nosných konstrukčních systémů, izolací, střešních oken, doplňků, okapových systémů, výrobků pro půdní vestavby, obvodových plášťů, fotovoltaiky, solární termiky po nářadí a nástroje, techniku, osobní pracovní vybavení řemeslníků a nabídku řemeslných prací. Celou akcí se bude prolínat téma úspor energií.





Připraven je obsáhlý doprovodný program, kde zazní aktuální témata, jako jsou energetické certifikace budov dle novely zákona o úsporách energií, vhodné stavební výrobky z pohledu nové legislativy, zodpovědné navrhování tepelných izolací a mnoho dalších. Proběhne 14. ročník prestižní konference Izolace se zvýrazněným tématem Poruchy plochých střech. Řešit se bude problematika střešních nástaveb, nové poznatky z oprav havarovaných plochých střech a zatékajících teras a též velmi aktuální téma Střechy jako zdroj energie. Pro starosty a další zástupce měst a obcí je připraveno Fórum s názvem Energie a obec, kde se budou řešit možnosti úspor energií ve veřejných budovách. Seminář s ožehavým tématem Potírání švarcsystému - hon na čarodějnice nebo prostor pro korupci? připravila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR ve spolupráci s advokátní kanceláří PRK Partners. Pro návštěvníky budou k dispozici také bezplatné služby Stavebního poradenského centra, které zajišťuje organizace ČKAIT. Návštěvníci mohou konzultovat problémy z mnoha oblastí navrhování, provozu a udržování střech, provádění staveb, dřevostaveb, energetické náročnosti budov, způsobu financování oprav a nové výstavby a další. Velká pozornost bude věnována novele stavebního zákona, zákona o hospodaření energií a využití dotačního programu Nová zelená úsporám.





"Novinkou pro letošní rok je projekt Řemeslo Praha, veletrh pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků, kterým chceme přiblížit řemeslo mladým lidem, ale i všem ostatním, aby se z něj stal opět respektovaný i finančně výhodný obor. Zkušených řemeslníků s nejmodernějšími i tradičními nástroji či expozice s krásnými muzejními exponáty včetně historického nářadí" dodává Ing. Jitka Šefránková, ředitelka veletrhu.
Proběhnou tradiční prestižní soutěže Zlatá taška 2013, Memoriál Jiřího Krmáška, Střechařský inzerát 2012 či anketa o nejpoutavější výstavní expozici.
V souběhu s veletrhy STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA bude probíhat veletrh nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb FOR PASIV.

Základní informace 
Místo konání: PVA EXPO PRAHA Letňany
Otevřeno: středa až pátek 10 - 18 hodin, sobota 10 – 17 hodin
Počet zúčastněných firem: 150       
Zastoupené země: Česká republika, Slovenská republika, Německo, Rakousko, Polsko, Itálie, Belgie, Rumunsko
Vstupné: 100Kč, zlevněné 50Kč, zdarma držitelé průkazu ZTP, studenti skupinově a děti do 15 let                      
Pořadatel: Střechy Praha s.r.o., www.strechy-praha.cz

Záštity
  • Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT)
  • ČVUT Praha, Fakulta stavební
  • VUT Brno, Fakulta stavební
  • Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR
  • Ministerstvo průmyslu a obchodu
  • Ministerstvo životního prostředí

Další odborná spolupráce

Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR, Svaz zkušeben pro výstavbu, Centrum stavebního inženýrství a.s., Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Asociace výrobců minerální izolace (AVMI), Energy Centre České Budějovice, A.W.A.L, Střechy-Fasády-Izolace, Společná vize.

Doprovodný program
  • Rozsáhlý program přednášek, seminářů - podrobný harmonogram na www.strechy-praha.cz
  • Konference Izolace 2013 – 14. Ročník
  • Fórum pro starosty "Energie a obec"
  • Veletržní noviny "STŘECHY dnes" - vychází každý den veletrhu
  • Nadčasový katalog veletrhu s průvodcem světem střech a nízkoenergetických staveb
  • Bezplatná poradenská centra, informační místa:
  • Stavební poradenské centrum Střechy Praha & Solar Praha - garant ČKAIT
  • Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR
  • Prodej odborné literatury
  • Ukázky práce zkušených řemeslníků s nejmodernějšími i tradičními nástroji
  • Pokrývačské muzeum, Tegulárium - expozice s krásnými muzejními exponáty včetně historického nářadí

Soutěže
  • Zlatá taška, Memoriál Jiřího Krmáška, Střechařský inzerát 2012, Návštěvnická anketa o nejpoutavější expozici
  • Losování o střechu zdarma a další hodnotné ceny
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933