Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

Jednofázový přívod nn s Wi-Fi. A dál?


Document Actions
Jednofázový přívod nn s Wi-Fi. A dál?
Prodlužovací přívod? Možná. Nějaká spínací skříňka? Možná. S jakým ovládáním? Po Wi-Fi? Takových zařízení je snad plný internet! Proč by to někdo vyráběl, pokud je toho všude plno? Má to něco, co by snad šikovný asijský plagiátor nezvládl? Možná zvládl, proč by ne. Ale třeba se to asijskému šikulovi nevyplatí. To zní nějak tajemně! Oč jde? Nemohu říct víc, zeptej se třeba v diskusích na Elektrice. Tam to někdo vyklopí zcela přesně, i když o tom ještě venku nic není!
Miroslav Minařík, ze dne: 15.12.2017

Sice nevím, zda to někdo v diskusích vše popíše líp než někdo z HWčka, ale zkusme to ...

Ze všech stran na nás vykřikují nápisy Průmysl 4.0 nebo Internet věcí. Jsme denně obklopováni nesmyslnými popisky inteligentních zařízení. Zařízení sice neživotných, ale zaručeně inteligentních i přes to, že do umělé inteligence mají daleko minimálně jako do nejbližší další galaxie. Z velké většiny jde o velice slabé nebo bezduché pokusy marketérů upozornit na své produkty. Jan Řehák na jednom setkání v Brně vytáhl z tašky černý "prodlužovák" s krabičkou.

Pro větší náhled kliknout!

O tom, co HW Group vyrábí, něco vím. Snad proto, že jsme s Honzou blízcí od samého počátku Elektriky.cz. Nebyl by to on, pokud by tento pohyblivý přívod s "uzlinou" neměl něco po čertech praktického. Jedna z mých prvních otázek byla, zda to už má na Alze nebo na nějakém zahraničním e-shopu. Odpověď zněla: "není to v plánu". Tím mne zarazil. K čemu to vyrábí, pokud to nechce dostat na trh?

Pro větší náhled kliknout!

Má pomýlená byla v tom správném trhu. Tento kousek není určen pro spotřebitelský e-shop, ale pro systémové integrátory různých systémových instalací. Jde o zařízení, jehož vývoj ještě neskončil. I přesto, že jeho testování je hotovo.



Oč asi půjde? Co to bude umět? A proč to nebude dostupné ve spotřebitelských e-shopech?
Pokud víte, prozraďte v níže zvedené diskusi!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

HW server s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933