Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...
POZOR! JEŠTĚ NEPROŠLO JAZYKOVOU KOREKTUROU!

HYBRID: Přehlídka elektromobilů


Document Actions
HYBRID: Přehlídka elektromobilů
Brno i letos na jaře na BVV přivítalo celou plejádu elektromobilů. Tím, kdo byl na dotazy elektromobility všeho druhu ten nejpovolanější byl Jan Horčík, šéfredaktor Hybrid.cz. Na kameru nám odpověděl oč se lidé nejvíce zajímali. Zda to byly drahé nebo levné elektromobily. Na veletrhu byla představována EVMAPA. Mapa se vším, co uživatel elektromobilu potřebuje znát. A nakonec nám Jan Horčík také odpověděl zda je naše populace už mentálně připravená zbavit se nafty a benzínu ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.09.2017
reklama


Dostali jsme se do epicentra elektromobility, tak se kolegů hned zeptáme, co je nového.




Textový přepis rozhovoru ...

Jan Horčík
Je tu spousta elektrických aut, elektromobilů, hybridů a je to za posledních pár let nejlepší a největší přehlídka.

E: O co mají lidé největší zájem?
Jan Horčík
O Teslu. Tesla zajímá všechny. Bavoráci jsou taky zajímaví, ale celkově je elektromobily zajímají obecně.

E: Ale Tesla je nejdražší…
Jan Horčík
Tesla je nejdražší varianta, je tady varianta S i X.

E: Ale náš národ je zaměřený na co nejlevnější přece, ne?
Jan Horčík
Ale i to tady je. Je tu elektrický Volkswagen e-up!, e-Golf, to jsou jedny z nejlevnějších variant.

E: Jak vidíš prognózu elektromobility u nás? Kdy bude elektromobil standardním autem?
Jan Horčík
Elektromobil standardním autem je už dneska, jen jde o to, kolik ho má lidí. Zatím ho má málo lidí. Mobily dřív mělo také málo lidí, teď ho má každý.

E: Mezi elektromobilama, ještě se musíme Honzy Horčíka zeptat, co je na hybrid.cz nového.
Jan Horčík
Zajímavé je všechno. Novinky jsou každý den, minimálně 5. Máme krásnou mapu, kde si můžou elektromobilisté najít své dobíjecí stanice, můžou tam majitelé aut na CNG najít poměrně aktuální mapu stanic, máme tam spoustu zajímavých testů, v poslední době jsme testovali nový hybrid Toyota CHR, testovali jsme novou plug-in hybridní Optimu.

E: Na přenos zní hybrid docela hybrid.cz na mě to působí, jako antičmoudí propaganda.
Jan Horčík
Je to tak, nejsme zaměření čistě na elektromobilitu, ale věnujeme se i autům na plyn, hybridům, dokonce i auta na vodík, obecně všem alternativám, která jsou k benzínu a naftě.

E: Jak se díváš ze svého pohledu šéfredaktora, myslíš si, že naše populace je už mentálně připravená zbavit se nafty a benzínu?
Jan Horčík
Já si myslím, že tady je vidět, že ani připravená mentálně, ani ekonomicky. Ještě bude potřeba hodně práce na obou frontách a možná dokonce víc na stránce nechci říct mentální, ale znalostní, aby se lidi dozvěděli, že elektro auta existují a co umí, ale hlavně aby se dozvěděli jak moc jim škodí fosilní auta.


Díky, sledujte hybrid.cz
 
 

 



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933