Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

HAGER: Tehalit systémy pro ukládání elektroinstalační techniky


Document Actions
HAGER: Tehalit systémy pro ukládání elektroinstalační techniky
Společnost Hager se v oblasti rozvaděčových systémů, automatizace budov i systémů pro ukládání vedení pro bytovou a komerční výstavbu řadí mezi špičku výrobců v elektrotechnickém odvětví. Prioritou společnosti je vyhovět potřebám zákazníka a nabízet pouze výrobky, které zajišťují jednoduchou instalaci a montáž, pohodlnou obsluhu a užívání. Společně s těmito atributy dbá Hager samozřejmě na nejvyšší ...
Komerční sdělení, ze dne: 27.02.2013
reklama

Společnost Hager se v oblasti rozvaděčových systémů, automatizace budov i systémů pro ukládání vedení pro bytovou a komerční výstavbu řadí mezi špičku výrobců v elektrotechnickém odvětví. Prioritou společnosti je vyhovět potřebám zákazníka a nabízet pouze výrobky, které zajišťují jednoduchou instalaci a montáž, pohodlnou obsluhu a užívání. Společně s těmito atributy dbá Hager samozřejmě na nejvyšší kvalitu a perfektní design výrobků. Zákazníkům se snaží nabídnout kompletní portfolio výrobků, a to je také jeden z důvodů, proč Hager zastřešuje několik značek.


Moderní elektroinstalace v kanceláři

Jednou ze značek, spadajících pod Hager Group je Tehalit, který díky Hageru vstoupil na český trh již v roce 1991. Tehalit nabízí systémy pro ukládání elektrických vedení, zahrnuje parapetní elektroinstalační kanály i soklové a elektroinstalační lišty z plastu, hliníku a ocelového plechu. Tehalit určuje vývojové trendy a za dobu své existence se stal vzorem v oblasti elektroinstalační techniky. Široká nabídka komponentů pro oblast bytové výstavby, kancelářských a správních budov či průmyslu přispívá ke zrychlení montáže a vysoké flexibilitě systémů.

V současné době Vám Hager nabízí inovované, zdokonalené portfolio Tehalitu. Tímto krokem kupředu reaguje na neustálou modernizaci pracovišť a domácností, a především tedy na poptávku zákazníků. Troufáme si říci, že výrobky Tehalit splní veškerá Vaše očekávání. Seznamte se s některými výrobky prostřednictvím tohoto článku.

Soklové lišty pro zásuvkové obvody
Soklové lišty jsou vhodné pro realizaci a rekonstrukci elektrických rozvodů v bytové výstavbě, kancelářích, ale také správních budovách. Lze je použít především pro zásuvkový rozvod a sdělovací obvody, včetně obvodu televizního a rozhlasového signálu. Spolu s dodávkou soklové lišty získáte rovněž hladké nebo kobercové víko, případně dekorační víko. Příslušenství nabízí elektroinstalační krabice, které se dají montovat přímo na lištu. Součástí systému je i zárubňová lišta pro přechod vedení kolem dveří a rohové lišty se zaobleným víkem. Rohové lišty umožňují napojit lištový rozvod z podhledu místnosti.


Soklová lišta s LED diodou

Hager si pro vás připravil možnost nakonfigurovat si design soklových lišt a interiér místnosti dle vlastního vkusu.   Navštivte tuto stránku a přesvědčte se o velkých možnostech dodání soklových lišt.

Tehalit vestavné zásuvkové sloupky - elegantní řešení pro moderní interiéry
Moderní pracovní místa v kancelářích, zasedacích či školících místnostech, ale i v domácnostech vyžadují vhodný způsob pro zabudování zásuvek i zásuvek pro přenos dat. Často se bohužel místo toho setkáme se zúženou pracovní plochou a shlukem kabelů na pracovní desce.  Jak skrýt takovýto chaos u přívodů spotřebičů? Vhodné řešení nabízí výsuvné sloupky, které se v případě potřeby dají jednoduše vysunout a zasunout. Použitím vestavných zásuvkových sloupků získáte možnost, jak efektivněji využít celý pracovní prostor. Sloupky je možné instalovat ve svislé či vodorovné poloze. Jsou dodávány v provedení se třemi zásuvkami 230V a v provedení, které navíc obsahuje dvě zásuvky pro přenos dat Cat. 6, s připojením pomocí kabelu path-path. Kromě prostoru pro Vaši práci získáte díky vnějšímu, designově propracovanému provedení těchto sloupků výborně vypadající doplněk místnosti.


Výsuvné sloupky

Parapetní kanály Tehalit


tehalit.BRP|BRAP|BRS
Parapetní elektroinstalační kanály BRP, BRAP a BRS  slouží k ukládání vedení, montáži silnoproudých zásuvek, vypínačů a zásuvek pro sdělovací a telekomunikační techniku do tělesa kanálu. Kanály nabízíme v rozměrech od 65x100mm do 65x210mm, u šířky 210mm se jedná o kanál dvoukomorový. Po vložení přepážek můžeme získat komory čtyři. Šířka vík je u všech kanálů 80mm.mm. Změny v instalaci nebo dodatečná montáž přístrojů není problém! Samozřejmostí je bohatá nabídka tvarových dílů, přístrojů, instalačních krabic a dalšího příslušenství, která umožňuje širokou škálu možností realizace. Všechny výrobky splňují nejnáročnější požadavky na kvalitu materiálů, zpracování a snadnou montáž, ve výsledku získáte také perfektní design. Dostanete přesně to, co je u výrobků skupiny Hager zvykem.

tehalit.BRP - Parapetní kanál z PVC
Nový parapetní kanál tehalit.BRP se vyznačuje moderním designem a prověřeným montážním systémem. Díky svým vlastnostem je vynikajícím řešením pro instalace v komerčních budovách, laboratořích, výrobnách nebo kancelářích. Snadné vkládání oddělovacích přepážek dělá z kanálu tehalit.BRP ideální řešení pro současné vedení datových i silových obvodů. Standardně se kanál dodává v délkách 2 m, na poptávku je možnost dodání délky až 6 m, stejně tak u typu BRAP . Nastavitelné vnější a vnitřní rohy umožňují provést snadnou instalaci také ve starších budovách, kde je nutná renovace.

tehalit.BRAP - Hliníkový parapetní kanál
Hliníkový parapetní kanál tehalit.BRAP patří mezi vlajkové lodě v nabídce Hager. Splňuje nejnáročnější požadavky a to především po estetické stránce. Je vhodný pro reprezentační prostory jako konferenční prostory, centrály bank a jiné objekty, kde se klade důraz na kvalitu zpracování. Čisté linie tomuto kanálu dodávají nadčasový vzhled. Základní barva kanálu je přírodní elox, není však problém dodat i jiné barvy a tím vyhovět každému zákazníkovi. Tvarové díly tvoří bezhalogenový plast, čímž jsou splněny požadavky na bezpečnost celého systému.

tehalit.BRS - Oceloplechový parapetní kanál
Z technického hlediska patří tehalit.BRS mezi špičku na trhu s parapetními kanály. Už není potřeba každou část kanálu vodivě pospojovat, díky novému samozemnícímu systému se vše děje rovnou při instalaci. Spojka plní funkci vodivého pospojení a vyrovnání dvou kanálů při montáži. Systém víka a kanálu je díky oblastem bez nátěru samozemnící, stejným principem funguje i přepážka, která je navíc dostupná ve třech provedeních (pozinkovaná ocel, PVC, PC/ABS bezhalogenová). Maximální dodávaná délka tohoto kanálu je 3,1m.   
Oceloplechový parapetní kanál tehalit.BRS z pozinkované oceli doporučujeme i do těch nejnáročnějších provozů, kde je potřeba snadná údržba, odolnost vůči chemickým vlivům a mechanickému namáhaní. Obrovskou výhodu představují možnosti volby jakékoliv barvy kanálu, což otevírá široké spektrum možností pro architekty, projektanty i samotné zákazníky. Mezi neocenitelné výhody také patří možnost výběru z mnoha atypických tvarů.

Do všech typů kanálů jsou vhodné přístroje o velikosti 45mm, pro přístrojové krabice o rozměru 60mm. K přístrojům dodáváme širokou škálu rámečků, zásuvek a dalšího příslušenství, totožného pro všechny typy kanálů, včetně krabic pro zásuvky CEE do 32A.


Dvoukomorový kanál BRS


Instalace kanálu BRS z nerezové oceli


Doufáme, že vás výrobky Tehalit zaujaly jak po technické, tak po designové stránce. Hager si Vás ještě dovoluje pozvat do designového spektra Tehalit, kde naleznete obrovské množství inspirací, jak lze výrobky integrovat do Vašich bytů a kanceláří.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu - praktické elektroinstalační lišty ELEGANT, které na trhu nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933