Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

DEHN: Katalog hromosvodních součástí 2015/16


Document Actions
DEHN: Katalog hromosvodních součástí 2015/16
Na trhu se objevila montážní příručka hromosvodů německého výrobce DEHN+SÖHNE, který určuje trendy v oblasti ochran proti blesku a přepětí. Bez nadsázky jde o materiál, který nechybí v žádné technické polici dnešního elektrotechnika. Ti, kteří hledají hlavně levné zboží nepotěším, tady se hovoří především o spolehlivém řešení. A již nyní prozradím, že to nejzajímavější začíná na straně 266.
Miroslav Minařík, ze dne: 11.05.2015


V době, kdy byl v naší domácnosti vrchol elektroniky televizor Salermo a kotoučový magnetofon Tesla B100, se ochrana proti přepětí ani řešit nemusela. Pokud se podívám na stejnou domácnost dnes a sečtu elektroniku, pak docházím k poměrně děsivým rozdílům.


Ale to byl jen krátký nostalgický exkurs do doby dávno minulé. Leží přede mnou Katalog hromosvodních součástí DEHN+SÖHNE s podtitulem montážní příručka. Nemusíme si nic namlouvat, montážní příručky jsou pro své know-how tou nejvíce vyhledávanou technickou literaturou.

Provedení katalogu
Na 320 stranách tenkého, ale pevného křídového papíru nalezneme obsah v barevném provedení. Vše je svázáno do pevného hřbetu "německé" kvality. Nechybí ani dva otvory pro připevnění do šanonu.

Podrobnosti o jednotlivých položkách jsou vzhledem k obsáhlému portfoliu v přehledných tabulkách. Na otevřené straně jsou přiloženy barevné fotografie, které slouží pro jasnou identifikaci ve spojení s dalšími daty. Dozvíte se, z jakého materiálu je zboží vyrobeno, upevňovací rozsah, zkratový proud, normy, hmotnost, balení, přepravní možnosti, rozměry a mnoho dalších informací příslušných ke konkrétnímu produktu.


Co v katalogu najdeme
Celý obsah bych rozdělil na šest oblastí:
  • jímací soustava, svody, oddálený hromosvod
  • hromosvod s vodičem HVI
  • ochrana před krokovým a dotykovým napětím
  • uzemnění a vyrovnání potenciálů
  • Blitzplaner
  • rejstříky, seznam výrobků, důležitá upozornění

Pro větší náhled klikněte!

Koho katalog osloví
Pokud nemám použít standardní klišé, pak po něm sáhne každý rozumný elektroinstalatér, který má s hromosvody něco společného. Tato značka je po dlouhá léta v oblasti hromosvodů lídrem, což není nic jiného než konstatování faktu. Proto je tato technická tiskovina žádaná nejen projektanty, hromosvodáři a obchodníky, ale také všemi konkurenty.


Můj závěr
Tento katalog je pro ty, kteří nemohou nebo nechtějí cestovat jakýmsi kukátkem do světa, kde se k bezpečnosti přistupuje precizně. Tedy nikoliv proto, že to někdo nařizuje, ale proto, aby se udělalo pro bezpečnost maximum.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání
aktuálního katalogu hromosvodních součástí DEHN

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933