Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Kolínský KOPOS investuje do nových výrobních prostor


Document Actions
Kolínský KOPOS investuje do nových výrobních prostor
Jeden z největších tuzemských výrobců elektroinstalačního materiálu, společnost Kopos Kolín, zahajuje v těchto dnech výraznou investici do modernizace závodu a výrobních technologií.
Pavel Heřmanský, ze dne: 27.10.2004
reklama

Jeden z největších tuzemských výrobců elektroinstalačního materiálu, společnost Kopos Kolín, zahajuje v těchto dnech výraznou investici do modernizace závodu a výrobních technologií.

Stavební práce byly zahájeny v září 2004 a v současné době je již většina bývalé výrobní haly zbourána. Na tomto místě pak vyroste nová výrobní hala, která bude vybavena nejmodernější technologií.


Pro detail klikněte!

Jak uvedl technický ředitel závodu Ing. Jaroslav Topol celková výše investice se bude v první etapě pohybovat kolem 230 až 250 miliónů korun a má být dokončena v roce 2005.


Pro detail klikněte!

"Náš výrobní areál je z roku 1927 a časem se v něm dělaly různé úpravy, teď chceme změnit celou technologii a logistiku. Obrazně řečeno by z jedné strany podniku měly vcházet suroviny a z druhé vycházet hotové výrobky," přiblížil investiční záměr Ing. Topol a dodal, že podstatná část stávajících výrobních objektů bude zbourána a na jejich místě vyroste zcela nový moderní provoz.


Pro detail klikněte!

Toto je jistě pro zákazníky Koposu příjemné zjištění, neboť po rekonstrukci bude celá výroba lépe organizačně zajištěna a také automatizované logistické procesy urychlí dodávky konečným spotřebitelům.  "Kopos Kolín vykázal za loňský rok výkony 500 miliónů korun a v současné době zaměstnává kolem 300 lidí. Po dokončení kolínské investice se podle obchodního ředitele MUDr. Jiřího Vavroucha počet zaměstnanců zvedne asi o 10 procent.

Další podrobnosti o společnosti KOPOS naleznete níže....

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933