Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Proč v brněnských knihkupectvích fouká vítr


Document Actions
bvv_am.jpg
V brněnských knihkupectvích se dějí prapodivné věci. Mezi regály se před několika dny začal prohánět vítr. Nejedná se o zvláštní meteorologický jev. Může za to Pučálkovic Amina.....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.01.2004
reklama

V brněnských knihkupectvích se dějí prapodivné věci. Mezi regály se před několika dny začal prohánět vítr. Nejedná se o zvláštní meteorologický jev. Může za to Pučálkovic Amina. Když se totiž dozvěděla, co pro její kamarádky z brněnské ZOO nachystaly Veletrhy Brno, začala nevěřícně kroutit hlavou tak usilovně, až otáčející se stránky knížky Jindřicha Plachty vynesly do povětří záložky do knížek.

A co je vlastně příčinou těchto zvláštních událostí?
Veletrhy Brno mají samozřejmě obrovské množství přátel, spolupracovníků a zákazníků. A každému z nich chtějí popřát co nejúspěšnější příští rok. Ani letos tomu nebude jinak. Jenom místo natištěného přání přišla mnohým péefka v elektronické podobě. Za ušetřené peníze pak bude nakoupeno krmení pro trojici Amininých žirafích kamarádek a to na celý rok 2004!

Součástí rozesílané obrázkové zprávy byla i speciální počítačová hra. Nejvyšší získané skóre přepočtou Veletrhy Brno na koruny a výsledná částka poputuje rovněž k žirafám, na přilepšenou. Ale tohle už Amině neříkejte. Kdo ví, jestli by mezi ostatními knihami vydržela.

Faktické informace:
Veletrhy Brno, a.s. věnují Zoologické zahradě Brno 120.000,- korun na nákup krmení pro tři žirafy na příští kalendářní rok.

Šek byl slavnostně předán v úterý 2. prosince ve 14 hodin v brněnské ZOO generálním ředitelem a.s. Veletrhy Brno Jiřím Škrlou řediteli brněnské ZOO Martinu Hovorkovi za přítomnosti prvního náměstka primátora města Brna pana Rostislava Slavotínka. Péefková hra bude trvala od 3. do 31. prosince a nejvyšší dosažená částka bude předána v lednu 2004 opět na účet brněnské ZOO.

Kontakt:
Dita Brančíková, Veletrhy Brno, a.s., 541 152 549

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933