Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ABB: Novým ředitelem jednotky Polovodiče byl jmenován Mojmír Balous


Document Actions
Standardní článek
Společnost ABB oznámila jmenování Mojmíra Balouse na pozici ředitele výrobní jednotky Polovodiče, divize Systémy pro energetiku ABB Česká republika. Ve funkci nahradil dosavadního ředitele Jürgena Winterera. Mojmír Balous vystudoval elektrotechnické inženýrství a získal titul MBA na Rochester Institute of Technology, New York a má za sebou více jak 15letou zkušenost ve vedení řady významných zahraničních i českých firem.
Komerční sdělení, ze dne: 1.10.2014



Do funkce ředitele jednotky Polovodiče společnosti ABB Česká republika byl v srpnu 2014 jmenován Mojmír Balous. Balous vystudoval elektrotechnické inženýrství a má více jak 15 let zkušeností ve vedení českých i zahraničních firem.

"Podívám-li se zpětně na svou profesionální kariéru, tak se vlastně oborově vracím na její začátek. Po studiu na elektrotechnické fakultě ČVUT bylo mé první zaměstnání spojené s vývojem napájecích zdrojů, které právě výkonové polovodiče využívaly. Považuji to za svou komparativní výhodu, i když za ty roky vývoj určitě značně pokročil. Nicméně základní principy zůstávají stejné a tak věřím, že budu mít na co navázat a těším se na nové výzvy, které má nová pozice přináší," komentoval nástup do nové funkce Balous.

Jednotka Polovodiče
Závod Polovodiče koupila společnost ABB v roce 2010 od skupiny ČKD a po několika letech investic z něj vytvořila světové centrum s vyspělými technologiemi. Závod dodává své výrobky do celého světa. Mezi jeho největší zákazníky patří Německo, USA, Francie, Itálie a Čína.


Jak se v roce v roce 2012 otevíral závod Polovodiče společnosti ABB.
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933