Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Vchodový objekt do podzemí bojové tvrze.


Document Actions
Článek
.
Radek Kaisler, ze dne: 11.09.2002
reklama

 

Vchodový objekt do podzemí bojové tvrze.

Příspěvek je pouze grafickou přílohou k tomuto článku.

Jeden z vchodových objektů do nitra tvrze

 

Tvrz sestávala z bojových objektů těžkého opevnění v nejvyšší třídě odolnosti (síla stěn až 350cm), který byli v podzemí propojeny chodbami. V podzemí byly dále umístěny ubytovny pro velitele a osádku, muniční sklady, sklady proviantu a zásobárny vody. Pozemí bylo řešeno tak, aby minimální délka nadloží tvořila 17m. Vchod do objektů z podzemí tvrze byl řešen šachtami se schodišti i výtahy.

 

  Uvažována byla výstavba celkem 15 tvrzí. Stavebně bylo dokončeno 5, některé zůstali rozestavěny, některé byly pouze projektovány.

 

Telefonní síť zde byla poměrně rozsáhlá. Vstup telefonních kabelů byl veden do dvou nezávislých míst v podzemí tvrze. Jednalo se o tzv. spodní kabelové komory, s ocelovým prostupem do vnější povrchové kabelové komory. Vzhledem k výšce nadloží byl kabel v prostupu zavěšen na ocelovém laně, aby se svojí vlastní vahou neprověšoval, a nedošlo k jeho přerušení kontinuity žil.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933