Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Krátce o ITC


Document Actions
itc_pg_2.jpg
Na jarní Pragoregule jsem se zastavila u zlínské společnosti ITC. Všimla jsem si totiž, že jejich prezentační aktivity neustále rostou, tak jsem opatrně nakoukla....
Margita Boháčová, ze dne: 2.04.2004
reklama

Na výstavě Pragoregula 2004 jsem uskutečnila krátký rozhovor s představiteli této společnosti. Ing.Sviták a Ing.Čech mne krátce a stručně seznámili s nabídkou služeb ITC.

Institut pro testování a certifikaci a.s. je zkušební dům, zabývající se zkoušením, kalibrací přístrojů, a certifikací (jako certifikační orgán). Tyto aktivity jsou akreditované. ITC disponuje autorizaci v různých oborech. Všechno co je autorizované je současně notifikované.

To co má ITC autorizované, tak na to má i notifikaci, protokoly ITC jsou platné v celé EU, naprosto kompatibilní se všemi zkušebnami v rámci Evropy.

K čemu je ITC autorizované
Pracoviště v Hradišti je autorizované na elektrickou bezpečnost a elektrickou kompatibilitu. Podle nařízení vlády 17 a dle nařízení vlády 18 roku 2003 od pátého měsíce tohoto roku (od vstupu ČR do EU).

Centrální orgány ITC jsou ve Zlíně, současně jsou zde umístněny i různé laboratoře a certifikační orgány, které se zabývají tam odnoženými aktivitami jako je zkoušení kožedělných výrobků, plastů, stavebních, zdravotních výrobků a dalších aktivit, které nadále rozšiřují.
Další detašovaná pracoviště jsou jak v různých prostorách Zlína, tak potom také v Uherském Hradišti i v Brně a Praze.

V Uherském Hradišti je detašované pracoviště, akreditovaná kalibrační a zkušební laboratoř, analýzy bezporuchovosti a částečně také certifikační orgán na certifikaci systémů výroby a řízení.
V Brně to je zkušebna stavebních materiálů jako jsou asfalty a jim podobné. A v Praze je to detašované pracoviště, které se zabývá certifikací výherních hracích prostředků.

Tolik z veletrhu, další podrobnosti jsem si již mohla vyhledat na zdařilém webu ITC zde...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud vaše pracovní náplň spadá do oblasti energetiky, nebo se jen zajímáte o přístroje či služby pro vn/vvn, mohl by vás zaujmout sortiment české společnosti IVEP, obzvláště pak nové kompaktní odpojovače určené právě pro vysoké a velmi vysoké napětí ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933