Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Krátce o ITC (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.04.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Krátce o ITC


itc_pg_2.jpg
Na jarní Pragoregule jsem se zastavila u zlínské společnosti ITC. Všimla jsem si totiž, že jejich prezentační aktivity neustále rostou, tak jsem opatrně nakoukla....
Margita Boháčová, ze dne: 2.04.2004

Na výstavě Pragoregula 2004 jsem uskutečnila krátký rozhovor s představiteli této společnosti. Ing.Sviták a Ing.Čech mne krátce a stručně seznámili s nabídkou služeb ITC.

Institut pro testování a certifikaci a.s. je zkušební dům, zabývající se zkoušením, kalibrací přístrojů, a certifikací (jako certifikační orgán). Tyto aktivity jsou akreditované. ITC disponuje autorizaci v různých oborech. Všechno co je autorizované je současně notifikované.

To co má ITC autorizované, tak na to má i notifikaci, protokoly ITC jsou platné v celé EU, naprosto kompatibilní se všemi zkušebnami v rámci Evropy.

K čemu je ITC autorizované
Pracoviště v Hradišti je autorizované na elektrickou bezpečnost a elektrickou kompatibilitu. Podle nařízení vlády 17 a dle nařízení vlády 18 roku 2003 od pátého měsíce tohoto roku (od vstupu ČR do EU).

Centrální orgány ITC jsou ve Zlíně, současně jsou zde umístněny i různé laboratoře a certifikační orgány, které se zabývají tam odnoženými aktivitami jako je zkoušení kožedělných výrobků, plastů, stavebních, zdravotních výrobků a dalších aktivit, které nadále rozšiřují.
Další detašovaná pracoviště jsou jak v různých prostorách Zlína, tak potom také v Uherském Hradišti i v Brně a Praze.

V Uherském Hradišti je detašované pracoviště, akreditovaná kalibrační a zkušební laboratoř, analýzy bezporuchovosti a částečně také certifikační orgán na certifikaci systémů výroby a řízení.
V Brně to je zkušebna stavebních materiálů jako jsou asfalty a jim podobné. A v Praze je to detašované pracoviště, které se zabývá certifikací výherních hracích prostředků.

Tolik z veletrhu, další podrobnosti jsem si již mohla vyhledat na zdařilém webu ITC zde...

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.