Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

SPELSBERG: Protipožární instalace


Document Actions
Článek
V oblasti zachování funkčnosti v ohni patří firma Günther Spelsberg Gmbh + Co. KG k nejvýznamnějším světovým výrobcům. V této oblasti nabízí nyní dvě novinky, WKE a WKE AK, kterými rozšiřuje svou sérii inovativních systémů pro zachování funkčnosti v ohni u elektrických instalací ...
Komerční sdělení, ze dne: 4.02.2011
reklama

 

Nová série elektroinstalačních krabic WKE je inovací osvědčené řady 2-5. V současné době je jediným systémem na trhu, který je zkoušen a certifikován pro montáž na kabelové trasy. Krabice nové série jsou dodávány již připravené k montáži. Nový systém venkovních upevňovacích úchytů snižuje dobu montáže na polovinu. Pro upevnění do betonu a cihel se protipožární krabice dodávají se speciálním montážním vrutem.

Jako předchozí typy jsou krabice nové série WKE vyrobeny ze speciálního robustního a bezhalogenového Duroplastu. Krabice mají krytí až IP65 a účinně tak zabraňují proniknutí vody a prachu. Nová WKE 2-5 zabezpečuje zachování izolačních vlastností při působení plamene po dobu 180 minut a má tedy značku FE180. Dále zaručuje při 400°C zachování funkčnosti v ohni 120 minut (F400).

Nově vyvinuté malé rozváděče s IQ
Zcela nový stupeň vývoje malých protipožárních rozváděčů Spelsberg představuje nová série WKE AK. Nově vyvinuté, bezhalogenové rozváděče jsou ohnivzdorné jak zvenku, tak zevnitř a chrání tak spolehlivě v případě požáru nejen vnitřní elektroinstalaci před vnějším ohněm, ale splňují díky odolnosti proti ohni zevnitř a chrání tak spolehlivě v případě požáru nejen vnitřní elektroinstalaci před vnějším ohněm, ale splňují díky odolnosti proti ohni zevnitř i přísné normy pro použití na únikových a záchranný trasách. Kompletní ochranu proti ohni zabezpečuje dvojvrstvá skříň z ohnivzdorných desek.

Série skříní WKE AK je zkoušena podle evropské normy EN 61439-2 pro nízkonapěťové rozváděče pro použití ve zvláštních provozních podmínkách. Malé rozváděče zajišťují v souladu s E30 - E90 zachování funkčnosti v ohni po dobu až 90 minut. Kvůli své mimořádné odolnosti a nerozbitnosti (IP65 a IK10) je série WKE AK označena značkou IQ pro výrobky určené pro nejnáročnější průmyslové podmínky.

Certifikovaná bezpečnost
Odborníci vždy zdůrazňují význam testovaných a schválených protipožárních výrobků. Jako všechny výrobky firmy Splesberg byly nové série zkoušeny podle směrnic státních zkušeben materiálů (MPA) a Německého ústavu pro stavební techniku (DIBt), kde získaly příslušné evropské certifikáty. Dále získaly Všeobecné stavební schválení (AbZ) a Všeobecné osvědčení o stavebních zkouškách (AbP).

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933