Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Škoda Auto na veletrhu AMPER 2012


Document Actions
Škoda Auto na veletrhu AMPER 2012
Škoda auto na veletrhu AMPER 2012 představí OCTAVII GREEN E LINE.Proč byla jako výchozí model pro konstrukci tohoto elektromobilu vybrána ŠKODA Octavia Combi? Z kolika článků se skládá baterie a kam ji konstruktéři umístili? Kolik vteřin potřebuje elektricky poháněná Octavia, aby zrychlila z 0 na 100km/h a jaká je její maximální rychlost?
Komerční sdělení, ze dne: 2.03.2012
reklama

 

Škoda auto na veletrhu AMPER 2012 představí OCTAVII GREEN E LINE.
Výchozím modelem pro elektromobil se stala ŠKODA Octavia Combi, která se díky své modulární podvozkové skupině výborně hodí pro montáž sady baterií, elektronického řízení a elektromotoru. Baterie je umístěna pod střední a zadní částí podlahy a částečně i v zavazadlovém prostoru. Skládá se ze 180 lithium-iontových článků a má energii 26,5 kilowatthodin. Její hmotnost činí zhruba 315 kilogramů. Napájí elektromotor s trvalým výkonem 60kW. Zejména maximální točivý moment o hodnotě 270Nm, který je k dispozici hned po rozjezdu při počtu otáček těsně nad nulou, dodává elektromobilu dostatečnou sílu pro rozjezd a agilitu, což je ideální zejména pro pružné zrychlení v městském provozu. Elektricky poháněná Octavia zrychlí z 0 na 100km/h přibližně za dvanáct sekund a její maximální rychlost je omezena na 135km/h.

V místě sdruženého přístroje jsou zobrazovány informace o aktuálním výkonu, či spotřebě, stejně jako o stavu energie v baterii a dojezdu. Na displeji navigačního systému je zobrazen momentální průběh energetického toku – zda je elektromotor napájen proudem či zda při zpomalování nebo jízdě z kopce elektrický proud naopak vyrábí. Pro posádku je k dispozici pět plnohodnotných míst k sezení, která mají stejné komfortní rozměry jako v sériové podobě modelu Octavia Combi se spalovacím motorem.

Ani u modelu Octavia Green E Line nechybí pro značku ŠKODA typická Simply Clever řešení: během nabíjení vozu z nabíjecí stanice není možné elektrickou zástrčku vyjmout. Zabrání se tak krádeži elektrické energie během nabíjecího procesu vozu u veřejné dobíjecí stanice. Po odemknutí vozu se na 30 sekund odjistí elektrická zástrčka. Pokud není během tohoto intervalu zástrčka z elektrické zásuvky vozu vytažena, opět se automaticky zaaretuje a vůz pokračuje v nabíjecím procesu.

 

 

Sledujte kdo vystavuje na AMPERu 2012 zde ...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 20)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
TERINVEST s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933