Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Přezkušování podle vyhl. 50/1978 Sb. pro sluchově postižené pokračuje!


Document Actions
Přezkušování podle vyhl. 50/1978 Sb. pro sluchově postižené pokračuje!
Po půlroční spolupráci se střední školou pro sluchově postižené žáky bychom Vás opět rádi informovali o průběhu dalšího odborného vzdělávání.
Petr Létal, ze dne: 22.02.2007
reklama
Pokračují odborné kurzy z programu celoživotního vzdělávání EQUAL, které jsou strukturovány do celodenních školení a následných komisionelních zkoušek s tlumočníky. Zkoušky probíhají ve dvou stupních, nejprve student absolvuje písemnou část formou testu a po té následuje ústní přezkoušení ve spolupráci s tlumočníky.
 
Zkoušky dle vyhlášky 50 jsou prozatím zabezpečeny pro obor elektrikář – slaboproud a obor elektronické počítačový systémy, které jsou pro sluchově postižené žáky otevřeny na střední škole ve Valašském Meziříčí.
Pro přípravu žáků jsou vydávány speciálně upravené texty ELEKRO V PRAXI, které jim ulehčují přípravu ke zkouškám a zároveň slouží jako učebnice pro základy silnoproudu. Po školení jim tyto texty zůstanou pro případné použití v praxi.
 
V současné době škola pořádá  kurz ve dnech 23.2.2007 - 24.2.2007 se závěrečnými zkouškami pro studenty a absolventy školy. Do tohoto kurzu se mohou přihlásit všichni stávající absolventi.
 
Začátek kurzu je stanoven na pátek 23.2. 2007 na 8:00 hod. Závěr je plánován na 24.2.2007 na 12.00 hod. Součástí školení budou přednášky i praktické příklady a testové otázky samotné zkoušky.



Na závěr kurzu je připraveno slavností předávání osvědčení, které dostane každý úspěšný absolvent kurzu. Osvědčení o odborné způsobilosti v elektrotechnice má platnost tři roky ode dne vydání a držitel tohoto osvědčení může být pověřen činností pracovníka znalého pro činnost na vyhrazených elektrických zařízení v objektech  třídy A do 1000 V ( § 5), popřípadě samostatnou činností na el. zařízeních v objektech třídy A do 1000 V ( § 6), pokud prokáže 1 rok praxe.
 
Přihláška na tento kurz je zveřejněna na http://www.val-mez.cz/skoleni.htm, kde se můžete přihlásit prostřednictvím formuláře.

Škola nabízí pro zájemce i ubytování na internátě školy v termínu 22.2.2007 (ubytování od 14:00 do 22:00 hod) do 23.2.2007.

Stravování škola nezajišťuje, každý účastník kurzu si ho zajišťuje individuálně.

Cílem tohoto projektu je rozvoj celoživotního vzdělávání pro handicapované děti. Cílem je zajisté i aktualizace informací a novinek z elektrotechniky pro absolventy a pedagogy školy.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933