Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Tip na pájecí soupravu


Document Actions
Článek
Odsávačka cínu s profukem. Digitální pájecí stanice. Tužková mikropájka. Někteří čtenáři tyto přístroje možná používají častěji, než by se od silnoproudařů očekávalo.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.01.2003
reklama

Na první liberecké elektrotechnické výstavě ElektroFest jsme zahlédli prezentovaný sortiment společnosti Erescom. I když silnoproudař se zpravidla s "pájení" téměř nesetká, mohou být mezi čtenáři i odborníci z oborů jiných.
Tato společnost dodává na náš trh pájecí zařízení japonského výrobce DEN-ON. Skládá se z několika částí:

sc7000z_sm.jpg Odsávačka cínu s profukem SC 7000 Z 

El. pistole má trvale vyhřívaný hrot na nastavitelnou teplotu od 350 do 500°C. Odsávání pájky, profuk, horkovzdušný režim a kontaktní odpájení integrovaných obvodů pomocí nástavců. Antistatické provedení.

ss8100d_sm.jpg Digitální pájecí stanice SS 8100 D 

Pájecí stanice, kde pro pájení SMD součástek lze použít speciální SMD hrot s tvarem podobným noži o délce 12mm a průřezu 3x1,5 mm se zkosením 45°. Teplotní rozmezí stanice je 200 - 450°C, průběh teplot je zobrazován na digitálním displeji. V neposlední řadě máme skladem hrot tzv."MINIVLNA" k pájení nožiček IO a PLCC jedním tahem pájecího pera (jako jediní v ČR).

ss8200_sm.jpg Tužková mikropájka SS 8200 

Kompaktní a velice lehká tužková mikropájka. Má stejný výkon jako pájecí stanice. Topné těleso 200W a řídící obvod pro extrémně krátký ohřev činí pájku okamžitě připravenou k pájení. Teplotní rozsah 200-450°C. Napětí 230V.

Myslíme si, že se jedná o sortiment, který stojí za povšimnutí. Bohužel prohledali jsme všechny naše kontakty, ale na žádném z nich se elektronická adresa společnosti Erescom neuvádí. Takže pokud máte zájem o bližší informace si vyžádejte na telefonu tel./fax: 485 146 695. Při té příležitosti se optejte zda budou komunikovat i elektronicky.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933