Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Nová éra přípravy na pravidelné přezkušování elektrotechniků je zde, a s ní přichází i příslušná publikace. Aktuální vydání dle současných předpisů a norem je k dispozici v 16. aktualizovaném vydání. Co se dozvíme? Jaká je struktura zkoušky a jak se ...

Frankfurtský veletrh 2002 českým okem.


Document Actions
Frankfurtský veletrh 2002 českým okem.
Frankfurtský Lighting - Building 2002 výstavní elektrotechnický gigant se představil velmi dobře.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.04.2002
reklama

Po překonání každodenních dálničních "zácp", byla již městská komunikace k výstavišti poměrně prostupnější. K "Parkhausu" jsme dojeli a zaparkovali bez větších problémů. Přistavené autobusy (bezplatně) pendlovaly mezi "Parkhausem" a výstavištěm v takových časových intervalech, aby návštěvník nemusel čekat víc než pár minut.

Ve vstupní hale jste měli možnost si zakoupit buď vstupenku nebo vyplnit bezplatný "Voucher". V každém případě jste obdrželi vstupenku, kterou jste si u vstupu nechali přečíst magnetickým zařízením. Toto zařízení jednak započítalo návštěvníka a jednak vstupenku znehodnotilo. Tímto způsobem výstaviště dostává velmi rychlé a přesné informace o návštěvnosti v závislosti na čase.

Ti, co se pohybují po veletrzích, mohou potvrdit, že tato německá elektrotechnická show se jednoduše nedá projít snad ani za týden. Možná projít ano, ovšem bez toho, že byste se někde zastavili a nechali si vykládat o produktu, novince, službě. Proto také jsme si rozdělili výstaviště na úseky a pustili jsme se do pátrání.

Jaké bylo rozmístění oborů v pavilonech se můžete podívat zde:

  Domovní automatizace
  Klimatizace
  Elektrotechnika
  Svítidla a příslušenství pro obytné prostory
  Kancelářská a průmyslová svítidla
  Světelné komponenty a příslušenství

Možná na první pohled se může zdát, že to není tak rozlehlé, ovšem prakticky na zachycení všech informací potřebujete tým několika redaktorů a několik dní. Byli jsme tři a pouze dva dny, proto tedy po vytřídění informací vám budeme přinášet informace, které jsme stačili zachytit. Samozřejmě také ty, o kterých z našeho pohledu je potřebné informovat.

Pohled mi u nás v redakci padl na vydávané katalogy k veletrhům. Tak jsem je seřadil od nejtěžšího k nejlehčímu. Samozřejmě to nevypovídá o velikosti veletrhu samotného, je to pouze informativní obrázek.

Ten, pro koho není 500 a více km problém a kdo se domluví německy nebo anglicky, určitě využije příštího veletrhu ve Frankfurtu v roce 2004. Příští rok se pro bude změnu konat podobná show v Itálii.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933