Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

LOVATO: Systém pro rozběh elektromotorů ORANGE


Document Actions
LOVATO: Systém pro rozběh elektromotorů ORANGE
LOVATO Electric představuje nový systém pro rozběh elektromotorů, výkonové spínání a jištění, který používá nejmodernější technologie v konstrukci elektromechanických přístrojů určených pro průmyslovou automatizaci. Montáž a zapojení elektromechanických spouštěčů motorů je extrémně rychlá a spolehlivá.
ze dne: 30.11.2006

Lovato ORANGE: JEDNODUCHOST

LOVATO Electric představuje nový systém pro rozběh elektromotorů, výkonové spínání a jištění, který používá nejmodernější technologie v konstrukci elektromechanických přístrojů určených pro průmyslovou automatizaci.
ORANGE je kompletní řada motorových spouštěčů, stykačů a tepelných relé s příslušenstvím, plně kompatibilní s předchozími řadami přístrojů LOVATO Electric, která plně vyhovuje všem evropským standardům a normám, včetně např. RoHS.

Jednoduchost a rychlost montáže, moderní a kompaktní design, to vše zařazuje tento nový systém na vrchol trhu s elektrokomponenty pro průmyslovou automatizaci.

Každý detail a jednotlivá vlastnost motorových spouštěčů, stykačů, nadproudových relé a elektromechanických rozběhů byla vyvinuta a navržena se záměrem poskytnout uživateli excelentní výkon a funkčnost, zároveň vysokou spolehlivost a bezpečnost provozu.


4-svorková cívka

Napájení lze k cívce přivést třemi možnými způsoby: shora, zespodu nebo křížem.

Montáž sestav pro rozběh elektromotorů
Montáž a zapojení elektromechanických spouštěčů motorů je extrémně rychlá a spolehlivá. Chytrý systém spojovacích hřebenů a krytek umožňuje rychlé sestavení kompaktního spouštěče s vyloučením jakýchkoliv omylů způsobených chybným propojením svorek.

Přídavný čtvrtý pól stykače
Pro velikosti 45A a 55A v AC1 se dodává modul čtvrtého pólu stykače pro montáž z boku. Toto řešení je varianta ke stávající řadě 4P stykačů, když musíme optimalizovat zásobu náhradních komponentů.

Pohodlné propojení tepelného relé s cívkou stykače
Během připojení tepelného relé ke stykači se současně pomocné kontakty relé propojí s cívkou stykače není třeba žádné další propojování, vše proběhne v jedné operaci.

Vzájemné mechanické blokování
Velikost stykačů 1, tj. 9 až 25A v AC3, umožňuje vzájemné mechanické a elektrické blokování s velikostí 2, tj. stykačů 26 až 38A v AC3. Nový modul BFX50 02 vzájemného mechanického blokování má v sobě už vestavěné 2 rozpínací kontakty pro elektrické blokování, popř. signalizaci.

Montáž stykače na 35mm DIN lištu
Montáž a demontáž stykače se provádí pouze zatlačením, není nutný žádný nástroj.


Klik pro větší náhled.     Klik pro větší náhled.

Výměna cívky jednoduchým „vycvaknutím“ hlavy stykače
Montáž a demontáž přídavných bloků kontaktů, jakož i výměna cívky, nevyžaduje žádný nástroj ani šroubování!


Klik pro větší náhled.

Systém ORANGE je skutečně výjimečný svou jednoduchostí při montáži a manipulaci. Instalace přístrojů a jejich příslušenství je extrémně rychlá a zároveň vylučuje jakékoliv chyby a omyly:
Každý prvek je pevně spojen jednoduchým „nacvaknutím“.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Lovato, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
LOVATO: Grafické displeje multimetrů na DIN lištu
Firma LOVATO Electric tento rok představila novou řadu odpínačů GA. Součástí této řady je i široká škála příslušenství, kam patří i otočné ovládače pro oddělenou montáž a montáž na dveře rozvaděče. Jedním z nich je i ovládač s výjimečnou kuželovou spojkou, o kterém se více dozvíte v následujícím článku…
Lovato představilo na první události letošní druhé sezóny nové odpínače a přepínače. Jsou určeny pro skříně a rozvaděče. Podle slov Jiřího Kůse jsou nejen hezké, ale vynikají také jednoduchou a snadnou montáží. Krátký videospot sledujte zde ...
Prozkoumali jsme pro vás nový katalogový sešit od firmy LOVATO Electric. Jedná se o katalog nových řad odpínačů a přepínačů 16A až 1250A. O jaké novinky od této společnosti jde a jak vypadá samotný katalog, se dozvíte v následujícím článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933